Kopūstų traškučiai. Sveikas ir gardus užkandis prie filmo!

Kopūstų traškučiai- užkandis, populiarus visame pasaulyje. Traškūs ir trapūs, skirtingo skonio, jie valgomi Vidurinėje Azijoje, Europoje ir Amerikoje.

REKLAMA

Dažniausiai traškučiai gaminami iš specialių veislių bulvių. Kiekvienas gamintojas turi savo slaptą formulę, pagal kurią bulvių traškučiai įgauna savo individualų skonį.

Deja, šis delikatesas turi ir tamsiąją pusę. Jame yra daug kalorijų, todėl traškučius geriausia valgyti mažais kiekiais ir labai retai. Tiems, kurie neįsivaizduoja savo gyvenimo be traškių užkandžių, išsigebėjimas yra saugūs kopūstų traškučiai. Jie gali būti lengvai paruošiami namuose.

REKLAMA

Jums reikės:

  • Pekino kopūstai
  • druska
  • pipirai
  • augalinis aliejus

Gaminimas:

REKLAMA

Nuplaukite kopūstą, jei reikia nulipkite viršutinius lapus. Nupjaukite šaknis prie pagrindo. Lapus pjaustykite ne labai mažais gabalėliais. Paimkite gilų dubenį ir ten sudėkite kopūstų lapus. Įpilkite šiek tiek aliejaus, druskos ir pipirų. Išmaišykite ir švelniai padėkite lapus ant grotelių iš orkaitės. Įsitikinkite, kad jie neliečia vienas kito. Kepkite žemiausioje temperatūroje. Idealiu atveju jums reikia pasiekti 75 laipsnius per 6 valandas. Jei orkaitė neišlaiko tokios temperatūros, palikite duris atidarytas. Kopūstų traškučiai paruošti, galite juos patiekti! 

Kopūstų traškučiai

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].