Kopūstų paplotėliai greitai ir lengvai paruošiami, jie yra labai purūs, minkšti ir maistingi, patiekiami su grietine arba lydytu sviestu. Šį receptą jums radome „YouTube“ kanale.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 kiaušinio;
  • Pipirų ir druskos pagal skonį;
  • Kefyro 350 g;
  • Grietinės 3 šaukštų;
  • Kepimo miltelių arba sodos 1 šaukštelio;
  • Saldžiosios paprikos miltelių pagal skonį;
  • 350 g paprastų miltų.

Ruošiant įdarą, jums reikės:

  • Svogūno ir morkos, po 1 vnt.;
  • Kopūsto 300-400 g;
  • Augalinio aliejaus 2 šaukštų;
  • Vandens 2 šaukštų;
  • Prieskoninių žolelių, druskos ir pipirų.

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Kiaušinį sumaišykite su druska ir pipirais.

Maišykite mentele iki vientisos masės.

REKLAMA

Kefyras turi būti šiltas, supilkite jį į kiaušinių masę.

REKLAMA

Įberkite paprikos ir kepimo miltelių, pipirų pagal skonį ir įdėkite grietinės.

Gerai išmaišykite.

REKLAMA

Persijokite miltus ir suberkite į ruošiamą masę.

Užminkykite vientisą tešlą.

REKLAMA

Įdarui smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite jį augaliniame aliejuje.

Tada sudėkite tarkuotas morkas ir jas pasūdykite.

REKLAMA

Į daržoves taip pat sudėkite kopūstus.

REKLAMA

Tada užpilkite vandeniu ir pagal skonį įberkite druskos.

Išmaišykite ir troškinkite ant mažos ugnies, kol kopūstai po dangčiu suminkštės.

REKLAMA

Sudėkite prieskonines žoleles, išmaišykite ir palikite atvėsti.

REKLAMA

Į tešlą įmaišykite atvėsusias daržoves.

REKLAMA

Įkaitinkite augalinį aliejų, suformuokite paplotėlius.

REKLAMA

Kepkite juos ant vidutinės ugnies po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].