Puiki idėja, kaip pasiruošti naminių raugintų kopūstų, net jei gyvenate daugiabutyje ir neturite galimybės sudėti kopūstų į statines.

REKLAMA

Pagal šį receptą jau gaminu keletą metų, ir jis manęs dar nenuvylė!

REKLAMA

Be to, tai taip pat yra labai praktiškas sprendimas, pavyzdžiui, jei, kaip aš, gyvenate daugiabutyje.

O geriausia yra tai, kad kopūstai išsilaiko per visą žiemą, net iki kito sezono.

REKLAMA

Be to, tai puikus pasirinkimas tiems, kurie tiesiog nenori ar negali naudoti klasikinių statinių kopūstų rauginimui.

REKLAMA

Jums reikės:

  • Kopūstų
  • Druskos (1 kg kopūstų 20 g druskos)

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Supjaustykite kopūstus ir pasūdykite taip, kaip ir klasikiniu būdu ruošiant kopūstus.

REKLAMA

Kitų prieskonių nebedėkite.

REKLAMA

Vienos kopūsto galvos užtenka maždaug 4 stiklainiams.

REKLAMA

12 valandų leiskite pastovėti supjaustytiems kopūstams didesniame inde.

Tada jais tiesiog užpildykite paprasčiausius stiklainius.

REKLAMA

Bet jų nereikia suspausti kaip klasikinių raugintų kopūstų atveju, juos tiesiog sudėkite į stiklainius su visomis sultimis.

REKLAMA

Ir uždarykite stiklainius paprastais uždaromais dangteliais.

Uždarytus stiklainius sudėkite į gilesnę lėkštę ir padėkite ant grindų.

REKLAMA

Leiskite jiems pabūti šilumoje maždaug 1 savaitę.

REKLAMA

Tada gerai nuvalykite stiklainius ir padėkite į šaldytuvą ar sandėliuką.

Kopūstai išlieka traškūs, nepelija ir, svarbiausia, neįgauna blogo kvapo.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].