Puikus maltos mėsos ir kopūstų derinys nepaliks abejingų! Be to, tai daug paprastesnis receptas nei klasikinių balandėlių, nes šiuo atveju nereikia atskirai suvynioti.

REKLAMA

Skonis yra tikrai puikus, ir jums tikrai patiks šis patiekalas.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 2 šaukštų augalinio aliejaus
  • 1/2 puodelio ryžių
  • 1 puodelio vandens
  • 1 kopūsto galvos
  • 500 g maltos mėsos
  • 1 morkos
  • 1 svogūno
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
  • 1 kiaušinio

Padažui:

REKLAMA
  • 1 kiaušinio
  • 200 ml pieno
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
  • Žiupsnelio maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Pirmiausia paruoškite ryžius.

REKLAMA

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite nuplautus ryžius.

REKLAMA

Ryžius užpilkite vandeniu ir pagardinkite druska.

Virkite ant vidutinės ugnies, kol vanduo išgaruos.

REKLAMA

Išpjaukite kopūsto kotą.

Įdėkite kopūstą į puodą, įpilkite vandens ir virkite 20 minučių, kol kopūsto lapai suminkštės.

REKLAMA

Mėsos įdarui:

REKLAMA

Paruoškite 500 g maltos mėsos, sutarkuokite morką ir sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną.

Įberkite 1 arbatinį šaukštelį druskos, 1/2 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų, virtus ryžius ir 1 kiaušinį.

REKLAMA

Gerai išmaišykite.

REKLAMA

Atskirkite kopūsto lapus. Pašalinkite kietąją kopūsto lapų dalį.

Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi.

REKLAMA

Kopūstų lapais išklokite kepimo skardos dugną.

REKLAMA

Ant jų sudėkite maltą mėsą.

Ant viršaus išdėliokite kopūstus ir vėl paskleiskite maltą mėsą.

REKLAMA

Vėl išklokite kopūstų lapais ir viską jais uždenkite.

Padažui:

REKLAMA

Sumaišykite 1 kiaušinį, 200 ml pieno, 1/2 šaukštelio druskos, žiupsnelį juodųjų pipirų.

REKLAMA

Kopūstų viršų subadykite šakute ir užpilkite paruoštu padažu.

Uždenkite drėgnu kepimo popieriumi ir folija.

REKLAMA

Kepkite 40 minučių 180°C temperatūroje.

Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 20 minučių 200°C temperatūroje.

REKLAMA

Papuoškite smulkintais krapais.

Linkime gero skonio!

REKLAMA

Vaizdo įrašo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].