Patogu ir labai skanu!

REKLAMA

Kai žiemą darote mišraines, į parduotuvę skubate žirnelių, atidarote didelį agurkų stiklainį. Norime jums papasakoti šį puikų receptą – agurkai su žaliais žirneliais žiemai, tai ypač tiks šaltuoju metų laiku.

REKLAMA

Jums reikės:

1 litro talpos stiklainių

REKLAMA

Agurkų

REKLAMA

žirnelių

REKLAMA

Marinatui:

vandens – 350 gramų

REKLAMA

druskos – 1 šaukšto

REKLAMA

cukraus – 2 šaukštų

REKLAMA

Acto 9% – 1 šaukšto

REKLAMA

česnakų – 2 skiltelių

REKLAMA

krapų

REKLAMA

prieskonių pagal skonį.

REKLAMA

Paruošimo eiga

REKLAMA

Virti žalius žirnelius reikia vandenyje 15-20 minučių. Agurkus palaikykite 3-4 valandas šaltame vandenyje, tada gerai nuplaukite.

REKLAMA

Sudėkite agurkus ir žirnelius į litro talpos stiklainį, kurio apačioje yra įdėtos 2 skiltelės česnakų ir krapai. Užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite pastovėti 5 minutes, tada nupilkite vandenį į kriauklę.

Dar kartą užpilkite verdančiu vandeniu, leiskite pastovėti 5 minutes antrą kartą. Šį kartą vandenį nupilkite į puodą, įpilkite druskos, cukraus, acto, prieskonių, užvirinkite. Supilkite ant agurkų su žirneliais ir užsukite dangtelius.

REKLAMA

Užsukę apvyniokite antklode. Palikite, kol visiškai atvės. Štai taip pasiruošite rinkinį salotoms su agurkais ir žirneliais.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].