Išmėginkite šį puikų receptą!

REKLAMA

Sudėtis:

35-40 vnt. saldžiųjų paprikų;

REKLAMA

3-3,5 kg kopūstų;

1 aistrusis pipiras;

REKLAMA

2 morkos;

13 skiltelių česnakų;

REKLAMA

žalumynai (krapai, petražolės).

Marinatui:

1 l vandens;

REKLAMA

2 šaukštai druskos;

1 puodelis cukraus;

REKLAMA

0,5 puodelio saulėgrąžų aliejaus;

0,5 puodelio acto.

REKLAMA

Gaminimas:

Iš paprikų išimkite sėklas ir 5–7 minutes apdorokite verdančiame vandenyje, tada atvėsinkite.

REKLAMA

Susmulkinkite kopūstus, sumaišykite su susmulkintais žalumynais, pridėkite sutarkuotas morkas, česnakus ir 1 aitrųjį pipirą.

REKLAMA

Viską sumaišykite, įberkite truputį druskos.

REKLAMA

Įdarykite paprikas kopūstų įdaru ir sudėkite į stiklainį.

REKLAMA

Tada užpilkite marinatu, paruoštu iš vandens, druskos, cukraus, augalinio aliejaus ir acto.

REKLAMA

Uždenkite ir sterilizuokite: 2 litrų stiklainius – 30 minučių, 1 litro – 20 minučių.

REKLAMA

Tada užsukite ir apverskite aukštyn kojomis. Palikite visiškai atvėsti.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].