Uogienė skanesnė už marmeladą! Valgysite tiesiai iš stiklainio!

Obuolienė, skirtingai nei įprasta uogienė, turėtų būti tiršta. Bet, deja, ne visi gali pasiekti reikiamą konsistenciją. “Jūs turite žinoti maisto gaminimo paslaptį”, – pasakys mažiau patyrę namų šeimininkės ir jos bus teisios. Šiandien pasakosime apie vieną mažą gudrybę, kaip įprastą obuolienę paversti gardžia uogiene.

REKLAMA

Slaptas ingredientas yra pektinas, kurio galite nusipirkti parduotuvėje. Tokios medžiagos yra ir obuoliuose, tačiau kartais jos nepakanka tankiai konsistencijai. Žalieji obuoliai puikiai tinka virti (desertas turės malonų saldžiarūgštį skonį). Tačiau obuolius galite pasiimti bet kokios rūšies, svarbu tik pakoreguoti cukraus kiekį: saldesniems jo reikia mažiau.

Uogienė

REKLAMA

Jums reikės:

  • Obuolių 1 kg
  • Pektino 11 g
  • Cukraus 700 g
  • Vandens 0,5 stiklinės

Gaminimas:

Nuplaukite obuolius, pašalinkite žievelę ir šerdį. Supjaustykite mažais gabalėliais.

REKLAMA

Sudėkite obuolius į puodą ir įpilkite į juos vandens. Pastatykite ant silpnos ugnies. Virkite, kol obuoliai suminkštės. Nukelkite nuo ugnies, įpilkite cukraus ir pektino, tada su blenderiu sutrinkite iki vientisos masės.

Uogienė

REKLAMA

Vėl pastatykite ant ugnies ir virkite, kol masė sutirštės.

REKLAMA

Paruoštą uogienę galima valgyti iškart arba supilti į stiklainius žiemai. Tai puiki uogienė kepant kepinius ar valgant vieną.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].