Sveika uogienė, kuriai sunaudosite virtuvėje užsilikusius vaisius

Kas geriau nei traški bandelė ir citrusinių vaisių uogienė pusryčiams šaltą žiemos dieną? Šiandien jums pasakysime, kaip pasigaminti skanų džemą. Šis saulėtas skanėstas paruošiamas labai greitai ir lengvai, be to, jo receptą visada galite pakeisti pagal savo skonį.

REKLAMA

uogienė

APELSINŲ UOGIENĖ

Jūs taip pat galite naudoti apelsinų žieveles uogienei, kad gautumėte ypač lengvą kartumą. Tačiau būtinai atsikratykite visų sėklų, nes jos suteikia produktui per didelio kartumo.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 kg kivių
  • 1 kg apelsinų
  • 1 kg cukraus
  • 1 šaukštelio citrinos rūgšties

Gaminimas:

Pirmasis žingsnis yra nuplauti ir nulupti kivius ir apelsinus. Mes supjaustome juos mažais kubeliais ir suberiame į puodą. Į vaisius įpilkite cukraus ir palikite juos pastovėti, kol išsiskirs sultys. Jei sulčių mažai, galite užpilti virinto šalto vandens.

REKLAMA

Mes dedame puodą ant viryklės ir užviriname būsimą uogienę ant silpnos ugnies. Verdame 10 minučių, o tada paliekame masę kelioms valandoms atvėsti. Virimo metu pasirodžiusių putų nereikia pašalinti. Kai masė atvės, putos beveik visiškai išnyks savaime.

uogienė

REKLAMA

Ankstesnę procedūrą pakartokite dar 2-3 kartus. Per paskutinį virimo procesą į uogienę įpilkite citrinos rūgšties.

REKLAMA

Džemą supilkite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite. Jūsų uogienė paruošta.

uogienė

REKLAMA

Kaip matote, nėra nieko sunkaus paruošti šį vaisių džemą.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].