Šašlykų skonio baklažanai, naujas būdas konservuoti daržoves

Vasara jau įpusėjo. O tai reiškia, kad darbščios šeimininkės jau turi ruoštis šaltajam sezonui, kad žiemą galėtų pradžiuginti tiek save, tiek savo artimuosius naminėmis gėrybėmis. Ir šiandien mes jums pasakysime, kaip žiemai paruošiami pikantiški baklažanai su česnakais, jie turi tikrų šašlykų skonį!

REKLAMA

baklažanai

ČESNAKINIAI BAKLAŽANAI

Indijoje baklažanai visais laikais buvo vadinami „daržovių karaliumi“. Iš čia ši pailga daržovė pirmiausia pateko į Kiniją, paskui į arabų šalis, o vėliau ir į Europą. Mes jau ne kartą pasakojome, kokius nuostabius užkandžius galima pasigaminti iš baklažanų. Šiandien daugiausia dėmesio skirsime šios nuostabios daržovės konservavimui.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 2 kg baklažanų
  • 500 g svogūnų
  • česnako galvos
  • 150 ml vandens
  • 1,5 šaukšto druskos
  • 2 šaukštų cukraus
  • 80 ml acto
  • 2 šaukštelių prieskonių šašlykams

Gaminimas:

Pirmiausia reikia nuplauti baklažanus, nupjauti galiukus ir nulupti daržovių skustuku (arba įprastu peiliu). Pirmiausia nuluptus baklažanus perpjaukite pusiau, o tada supjaustykite dideliais gabalėliais.

REKLAMA

Nulupkite svogūną ir supjaustykite pusžiedžiais. Supjaustykite česnaką plonais griežinėliais. Česnaką galite susmulkinti ir spaustuku.

Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų ir apkepkite baklažanus iš abiejų pusių. Tada sudėkite baklažanus į atskirą indą ir atvėsinkite.

REKLAMA

baklažanai

Paruoškite marinatą švariame puode. Norėdami tai padaryti, supilkite vandenį, įpilkite druskos ir cukraus. Maišykite, kad ištirptų, ir supilkite actą. Užvirkite ir pavirkite 1 minutę. Tada nuimkite jį nuo ugnies ir leiskite atvėsti.

REKLAMA

Sudėkite baklažanus į didelį dubenį. Kiekvieną sluoksnį pabarstykite svogūnais, česnakais ir šašlykų prieskoniais.

REKLAMA

baklažanai

Tankiai sudėtus baklažanus užpilkite atvėsusiu marinatu. Uždenkite lėkštute ir tvirtai prispauskite kuo nors sunkiu. Viską padėkite į šaldytuvą 12 valandų, kad išsiskirtų baklažanų sultys. Po to kvapnius baklažanus galima patiekti valgymui nedelsiant arba užkonservuoti stiklainiuose žiemai.

REKLAMA

Sterilizuokite stiklainius. Kiekvieno stiklainio apačioje pirmiausia sudėkite svogūnus, o tada pačius baklažanus. Ant viršaus užpilkite marinatu.

REKLAMA

baklažanai

Uždenkite stiklainius dangteliais ir sudėkite į puodą. Užpilkite šiltu vandeniu. Užvirkite ir virkite 10 minučių. Tada sandariai užsukite stiklainius, apverskite ir atvėsinkite.

REKLAMA

Tokie sultingi ir kvapnūs baklažanai bus laukiami ant stalo bet kokios šventės proga. Ir akimirkomis, kai norėsite palepinti artimuosius kažkuo tikrai skaniu, tokie naminiai baklažanai neabejotinai pravers. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].