Šių metų obuolių derlius mus labai nustebino savo gausa. Taip, vaisių buvo neįprastai daug, todėl prireikė ir daug įvairių receptų, kaip juos sunaudoti. Žinoma, valgymui ir sandėliavimui atrinkome pačius gražiausius obuolius, bet ką daryti su likusiais, nebuvo aišku. Išeitį pasiūlė mano mylima močiutė. Pasirodo net iš kiek apsidaužiusių obuolių galima pasigaminti gintarinę obuolių uogienę.

REKLAMA

Tokią uogienę galima valgyti visus likusius metus. Ji puikiai tiks tiek prie kvapnių kepinių, tiek prie šiltos arbatos žiemos vakarais.

REKLAMA

Obuolių uogienė žiemai: patikrintas receptas

Uogienei pagal šį receptą geriausiai tinka rūgštūs obuoliai. Tada gatavo delikateso skonis bus įdomus ir daugialypis.

Ingredientai

  • 1 kg obuolių
  • 800 g cukraus
  • 0,5 l gryno vandens

Gaminimo eiga

1. Išrūšiuokite obuolius ir gerai nuplaukite. Jei laikas neriboja, galite obuolius 10 minučių mirkyti vandenyje. Tada jie ne tik geriau išsivalo, bet ir prisisotina vandens bei tampa sultingesni.

REKLAMA

2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Perkelkite obuolius į puodą, kuriame jie virs. Uogienę geriausia virti puode storu dugnu.

REKLAMA

3. Į obuolius įpilkite cukraus. Jis turėtų būti dedamas palaipsniui, kad uogienė nebūtų per saldi. Į puodą įpilkite vandens ir įjunkite ugnį. Užvirinkite obuolius ir toliau virkite ant mažos ugnies 20 minučių.

REKLAMA

4. Tada panardinamu trintuvu sutrinkite obuolius į tyrę. Įsitikinkite, kad visa obuolių masė yra vienalytė.

REKLAMA

5. Po to grąžinkite puodą su uogiene ant viryklės ir virkite 60 minučių. Tai gali užtrukti daugiau laiko, todėl geriau sutelkti dėmesį į uogienės tankį, kad ši nesviltų ir kad nebūtų per skysta. Nepamirškite periodiškai pamaišyti uogienės mediniu šaukštu.

REKLAMA

6. Sterilizuokite stiklainius ir dangtelius. Iš tokio ingredientų kiekio dažniausiai bus uogienės dviem nedideliems indeliams po 300 ml. Uogienę supilstykite į stiklainius ir, suvynioję į antklodę, palikite atvėsti. Uogienės stiklainius laikykite tamsioje, vėsioje vietoje.

REKLAMA

Jei į stiklainį netilpo truputis uogienės, ją galite valgyti iškart – bus tikrai gardu! Išbandykite su įvairiais priedais! Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].