Naminė kankorėžių uogienė. Miško skonis stiklainyje!

Močiutė nuo vaikystės mokė, kokia sveika yra kankorėžių uogienė: vaikams – šaukštelis, o suaugusiems – šaukštas. Todėl retai sirgdavome, o jei užklumpa peršalimas, pasveikstame per porą dienų. Ir kiekvieną pavasarį einame į mišką kankorėžių. Aš verdu daug uogienių, nes tikrai nenoriu sirgti.

REKLAMA

kankorėžių uogienė

Kankorėžių uogienė

Šiandien papasakosime puikų pušies uogienės receptą. Be to, ji pagerina imunitetą ir padeda kūnui susidoroti su kvėpavimo takų infekcijomis.

REKLAMA

Profilaktiniais tikslais uogienė valgoma po 1 valgomąjį šaukštą, 1 kartą per dieną (vaikams po 1 arbatinį šaukštelį) 20 minučių prieš pusryčius. Ligos metu – 1 valgomasis šaukštas tris kartus per dieną.

REKLAMA

Svarbiausias klausimas: kada rinkti pušies kankorėžius? Tai reikia padaryti nuo pavasario lygiadienio dienos (kovo 20 d.) Iki vasaros saulėgrįžos (birželio 21 d.). Geriausias laikas rinkti yra gegužės pradžia ir vidurys.

Kankorėžiai turi būti paimti jauni ir labai žali! Jie turėtų būti ne ilgesni kaip 4 cm, lengvai pjaustomi peiliu. Kūgius reikia nedelsiant perdirbti surinkimo dieną, kitaip jie patamsės ir taps netinkami.

REKLAMA

kankorėžių uogienė

Prieš ruošdami kankorėžius, užpilkite vandens ir nuplaukite po čiaupu, kad būtų galima nuplauti dulkes ir šiukšles. Galite virti uogienę bet kuriame patogiame inde, bet žemoje temperatūroje (80-90 laipsnių). Iš 2 kg kūgių gaunama 1,5–2 l gatavo produkto. O dabar pereikime tiesiai prie recepto.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 80 kankorėžių (maždaug 800 g)
  • 1,5–2 litrai vandens
  • 1–1,5 kg cukraus

Gaminimas:

Nuplaukite kankorėžius ir užpilkite vandeniu.

Virkite vandenyje 40 minučių, tada leiskite pastovėti 10–12 valandų. Pasibaigus laikui, viską perpilkite per tris marlės sluoksnius (tai būtina norint sužinoti, kiek reikia cukraus), neišmeskite kankorėžių!

REKLAMA

Ant 1 stiklinei nuoviro paimkite stiklinę cukraus. Virkite sirupą ant silpnos ugnies pusantros valandos.

REKLAMA

kankorėžių uogienė

Likus 20 minučių iki virimo pabaigos, į uogienę įpilkite kankorėžių.

REKLAMA

Paruoštą uogienę išpilkite į sausus sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangtelius.

Uogienės skonis yra saldus ir rūgštus, šiek tiek panašus į medų, tačiau turi ryškų spygliuočių poskonį ir aromatą.

REKLAMA

Jei neturite laiko virti uogienės, šviežius pušies kankorėžius galite perpjauti per pusę ir supilti medų. Geriausia akacijų ar liepų. Įdėkite stiklainį ant palangės, bet ne tiesiai į saulės spindulius. Kiekvieną dieną purtykite sirupą, jis bus paruoštas per 2–3 mėnesius.

kankorėžių uogienė

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].