Naminė adžika. Retas receptas, kurio nerasite bet kur

Neseniai mačiau, kaip mama iš šaldytuvo išėmė obuolius ir pradėjo juos lupti. Klaidingai maniau, kad ji ką nors gamina desertui. Kaip paaiškėjo, mama nusprendė, kad dabar turi būti gaminama naminė adžika.

REKLAMA

Ji gamina šį padažą metai iš metų. Žiemą adžika su obuoliais yra tiesiog nepakeičiamas patiekalas ant mūsų stalo. Mes dedame jį į sriubas, mėsos patiekalus ir tiesiog valgome su duona.

adžika

REKLAMA

Nelaukiau, kol mama supilstys gardų mišinį į stiklainius, ir suvalgiau karštą adžiką… Būtinai paruoškite šį prieskonį pagal mūsų receptą, aš jus patikinu, jūs dar neragavote tokio skanumo!

NAMINĖ ADŽIKA

REKLAMA

Jums reikės:

  • 5 kg pomidorų
  • 1 paprikos
  • 1 kg obuolių
  • 1 kg morkų
  • 100 g aitriųjų paprikų
  • 1 valgomojo šaukšto saulėgrąžų aliejaus
  • 200 g česnako
  • 1 valgomojo šaukšto 9% acto
  • 1,5 šaukšto druskos
  • 1/2 šaukšto cukraus

Gaminimas:

Iš paprikų pašalinkite sėklas.

adžika

REKLAMA

Nulupkite morkas ir obuolius. Nepamirškite pašalinti vaisių šerdies.

REKLAMA

Nulupkite česnakų skilteles. Iš raudonųjų aitriųjų paprikų pašalinkite sėklas.

adžika

REKLAMA

Pomidorus, saldžiąsias ir aitriąsias paprikas, obuolius ir morkas sumalkite mėsmale. Į mišinį būtinai įpilkite saulėgrąžų aliejaus.

REKLAMA

Supilkite gautą masę į puodą ir pastatykite ant nedidelės ugnies ir virkite apie 2–2,5 val.

adžika

REKLAMA

Tada suberkite smulkintą česnaką, cukrų, actą ir druską. Verdame adžiką dar 30 minučių.

REKLAMA

Kol mišinys verda, paruoškite stiklainius: kruopščiai juos išplaukite ir sterilizuokite.

adžika

REKLAMA

Supilkite karštą adžiką į stiklainius ir užsukite dangčius. Apverskite ir leiskite atvėsti, nereikia jų suvynioti.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].