Marinuoti pievagrybiai. Itin skanus užkandis žiemai

Nenumaldomai artėja žiema. Tuomet daugelis šeimininkių gamins patiekalus iš grybų. Marinuoti pievagrybiai pagelbės šeimos biudžetui ir padės sutaupyti daug laiko.

REKLAMA

pievagrybiai

Pirmiausia norime jums priminti: pasiruoškite daug nedidelių stiklainių, kad galėtumėte juos naudoti ateityje! Dideliuose stiklainiuose grybai praranda savo išvaizdą, o vizualinė estetika yra labai svarbi šventinei vakarienei.

REKLAMA

Be to, patariame grybus rinktis kuo mažesnius. Juk visi žino: kuo mažesnis grybas, tuo jis skanesnis!

REKLAMA

MARINUOTI PIEVAGRYBIAI

Jums reikės:

  • 0,5 kg pievagrybių
  • vandens
  • 3 šaukštų cukraus
  • 3 šaukštų druskos
  • 80 g 9% acto
  • 1 šaukštelio citrinos rūgšties
  • kvapiųjų pipirų pagal skonį
  • garstyčių sėklų pagal skonį
  • 2 lauro lapų

Gaminimas:

Nuvalykite nuo grybų žemes, patrumpinkite kotelius. Jei neturite mažų grybų, turimus didesnius perpjaukite pusiau.

pievagrybiai

REKLAMA

Supilkite vandenį į indą, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą druskos ir citrinos rūgšties. Tai būtina, kad grybai būtų visiškai išvalyti nuo purvo ir neprarastų spalvos. Leiskite jiems pamirkti tirpale 15 minučių.

REKLAMA

Į atskirą indą supilkite litrą švaraus vandens, įpilkite cukraus ir 2 šaukštus druskos. Tirpalą užvirkite ir supilkite actą.

pievagrybiai

REKLAMA

Kai pavirsite 10 minučių, sumažinkite ugnį iki mažiausios ir į marinatą įberkite pipirų, garstyčių sėklų ir lauro lapų. Leiskite marinatui pavirti dar 2 minutes.

REKLAMA

Grybus nuplaukite po tekančiu vandeniu. Po to atsargiai suberkite juos į marinatą.

pievagrybiai

REKLAMA

Dabar vėl padidinkite kaitrą. Grybus užvirkite, surinkite putas ir dar pavirkite 30 minučių.

REKLAMA

Grybus supilkite į sausus ir sterilius stiklainius, užsukite dangtelius ir apvyniokite antklode, kol jie visiškai atvės.

pievagrybiai

REKLAMA

Rezultatas – nuostabūs greitai paruošiami pievagrybiai. Gražūs, elastingi ir labai skanūs. Jūs žinote visus ingredientus, todėl galite būti tikri dėl kokybės.

Šie grybai gali būti dedami į salotas, naudojami kaip garnyras arba užkandis. Garantuojame, kad nė vienas iš svečių neliks jiems abejingų. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].