Agurkų sezonas jau įsibėgėjęs visu smarkumu. Šiltnamiuose ir šiltuose regionuose auginami agurkai aktyviai parduodami turguose ir parduotuvėse. Namų šeimininkės pradeda galvoti apie marinavimą, konservavimą ir kitus paruošimo žiemai būdus.

REKLAMA

Klasikinis marinavimo variantas yra su actu. Actas kaip konservantas leidžia daržovėms ilgai negesti, išsaugo bent dalį vitaminų. Tačiau tai taip pat patiekalui suteikia rūgštoko skonio.

Kadangi actas gaminamas sintetiniu būdu iš alkoholio turinčių žaliavų, jį mėgsta ne visi. Kitas dalykas – citrinos sultys. Tai natūralus konservantas. Siūlome jums marinuotų agurkų su citrina receptą.

REKLAMA

Marinuoti agurkai žiemai

Ingredientai

  • 600 g agurkų
  • 1 citrina
  • 4 česnako skiltelės
  • 2 krapų šakelės
  • 2 lauro lapai
  • 1 gvazdikėlis (nemaltas)
  • 1/2 šaukštelio garstyčių sėklų
  • 3 juodųjų pipirų žirneliai
  • 3 kvapiųjų pipirų žirneliai
  • 1 litras vandens
  • 150 g cukraus
  • 40 g druskos

Gaminimo eiga

1. Su tokiu ingredientų kiekiu bus galima užpildyti 2 litrų talpos stiklainį marinuotų agurkų. Jei turite daugiau agurkų – didinkite ir prieskonių kiekį. Agurkus keletą valandų pamirkykite šaltame vandenyje. Nuplovę apipjaustykite galus iš abiejų pusių.

REKLAMA

2. Į sterilizuoto stiklainio dugną suberkite krapus, tada visus prieskonius ir žoleles. Į jį sandariai sudėkite agurkus. Užpildykite verdančiu vandeniu iki viršaus ir palikite 20 minučių.

REKLAMA

3. Nupilkite vandenį į puodą. Jei gaunate mažiau nei litrą, įpilkite dar vandens. Ištirpinkite cukrų ir druską vandenyje. Vėl užvirkite.

REKLAMA

4. Agurkus užpilkite virintu sūrymu. Ant stiklainio viršaus uždėkite griežinėliais supjaustytą citriną. Iš karto užsukite stiklainį. Apverskite ir palikite atvėsti kambario temperatūroje.

REKLAMA

Po kelių dienų galėsite mėgautis jau paruoštais agurkais. Nereikia laukti žiemos. Citrinų sultyse marinuoti agurkai yra labai malonaus gaivaus skonio, jie taip pat tinka kaip užkandis prie šašlykų vasarą.

REKLAMA

Na, o jei daugiau marinuotų agurkų ketinate pasilikti žiemai, perkelkite atvėsusius stiklainius į tamsią vietą.

Daugiau daržovių marinavimo receptų rasite mūsų straipsniuose. Sekite naujienas!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].