Labai gardūs abrikosai sirupe. Tokie skanūs, kad žiemos gali nesulaukti!

Abrikosai visada primena vasarą. Tokie ryškūs, saulėti, kvepiantys ir lygiai taip pat greitai pasibaigiantys. Nesakykite, kad niekada nenorėjote atidėti abrikosų sezono pabaigos. Laimei, mes žinome, kaip tai padaryti greitai ir be pastangų, kad saldūs vaisiai išliktų iki kitos vasaros. Pasakysime jums, kaip pagaminti abrikosus sirupe.

REKLAMA

Šie vaisiai, kaip ir konservuoti persikai, yra tinkami ruošiant skanius desertus. Nors jie patys jau gali būti laikomi tobulu desertu. Sultingas, saldus, vidutiniškai elastingas ir tuo pačiu kvapnus.

abrikosai

REKLAMA

Jums reikės:

  • Abrikosų 1,1 kg
  • Vandens 600 ml
  • Cukraus 300 g
  • Citrinos rūgštie 0,5 šaukštelio

Gaminimas:

Rinkitės tik gražiausius abrikosus: jokio puvimo ar sumušimo pėdsakų. Nuplaukite juos, perpjaukite per pusę ir pašalinkite kauliukus.

REKLAMA

Tada sudėkite juos į stiklainį, perpjauta puse žemyn, kiek įmanoma sandariau, bet ne per stipriai, kad abrikosai neperlūžtų. Užpilkite verdančio vandens ant vaisių, uždenkite ir palikite 15 minučių.

abrikosai

REKLAMA

Gautą skystį perpilkite į puodą, suberkite cukrų, užvirkite ir virkite dar 5 minutes.

REKLAMA

Į sirupą įpilkite citrinos rūgšties, išmaišykite ir supilkite ant abrikosų. Stiklainius užsukite ir apverskite. Apvyniokite rankšluosčiu, palaukite, kol visiškai atvės, ir laikykite vėsioje, tamsioje vietoje.

abrikosai

REKLAMA
Gera idėja į sirupą įdėti porą mėtų lapelių ar šiek tiek imbiero, kurie pagyvins skonį. Jūsų svečiai tikrai įvertins šį delikatesą!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].