Konservuotos rūgštynės. Neįprastos atsargos žiemai

Iš visų šviežių žalumynų mano mėgstamiausi yra rukola ir rūgštynės. Man patinka ryškaus skonio produktai. Bet jei rukolą dedu tik į salotas, tai rūgštynės mano vasaros meniu yra nepakeičiamos. Be jų sunku įsivaizduoti sriubą. O konservuotos rūgštynės leidžia virti sriubą visą žiemą.

REKLAMA

Visos mano draugės žiemai šaldo žalumynus. Bet, tiesą pasakius, aš tiesiog neturiu pakankamai vietos šaldiklyje. Tačiau spintoje ir sandėliuke gausu lentynų. Todėl konservuotos rūgštynės yra ne tik sveikas, bet ir patogus produktas.

rūgštynės

REKLAMA

Jums reikės:

  • Rūgštynių 1 kg
  • Druskos 120 g

Gaminimas:

Rūgštynių lapus sudėkite į gilų puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Pamirkykite juos pusvalandį. Tada nuplaukite rūgštynes po tekančiu vandeniu. Pašalinkite pažeistus lapus.

Kol lapai mirksta, stiklainius ir dangtelius sterilizuokite jums patogiu būdu. Nuplautus rūgštynių lapus kartu su stiebais supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.

REKLAMA

Sudėkite rūgštynes į stiklainius. Tarp sluoksnių pabarstykite druska. Užsukite stiklainius. Apverskite aukštyn kojomis, patikrinkite, ar nėra skysčio nuotėkio.

REKLAMA

Tada stiklainius apvyniokite antklode ir palikite visiškai atvėsti. Tuomet perkelkite stiklainius į vėsią, tamsią vietą. Jei atidarote stiklainį, laikykite jį šaldytuve.

rūgštynės

REKLAMA
Kaip matote, konservuotos rūgštynės yra pakankamai lengvai paruošiamos. Žiemą jų dedu į įvairias sriubas, ruošiu pyragų įdarus.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].