Konservuoti moliūgai. Kaupkite žiemos atsargas jau dabar!

Moliūgai ir jų patiekalai labai populiarus visame pasaulyje. Iš šios daržovės gaminama sriuba, troškiniai, bulvių košė, salotos, o Austrijoje galite paragauti net moliūgų alkoholio ir moliūgų kavos. Armėnijoje kepamas moliūgas, dedamas į plovą, įdaromas ryžiais ar riešutais. Indijoje iš jo gaminama puiki chalva. Jis turi daug naudingų savybių ir jo kaina nėra didelė.

REKLAMA

moliūgai

Šiandien mūsų redakcija kviečia jus pasigaminti moliūgų atsargą žiemai. Ypatingo saldaus marinato dėka šis delikatesas tampa panašus į mango ir tikrai pakraus geros nuotaikos šaltą žiemą.

REKLAMA

MOLIŪGAI SU APELSINU ŽIEMAI

Jums reikės:

  • 3 kg moliūgų
  • 600 g cukraus
  • 3 apelsinų
  • 1 citrinos
  • 15 g citrinos rūgšties

moliūgai

REKLAMA

Gaminimas:

Nulupkite moliūgą ir pašalinkite sėklas. Supjaustykite kubeliais.

REKLAMA

Apelsinus ir citriną užpilkite verdančiu vandeniu 30 sekundžių. Tada išimkite ir supjaustykite kubeliais.

Sumaišykite moliūgą su citrusiniais vaisiais, įpilkite cukraus ir citrinos rūgšties. Gerai sumaišykite ir palikite 3-4 valandas.

REKLAMA

Praėjus nurodytam laikui, gautą mišinį supilstykite į pusės litro stiklainius. Pavirkite 30 minučių. Užsukite dangtelius ir apvyniokite parai į antklodę. Tada laikykite tamsioje vėsioje vietoje.

moliūgai

REKLAMA

Šis moliūgas yra švelnus, kvapnus ir sultingas. Jį galima dėti į pyragus ar keptą mėsą. Bet geriausia valgyti šaukštu tiesiai iš stiklainio, ypač kai yra bloga nuotaika.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].