Šį kartą pasidalinsime keliomis gudrybėmis, kurios jums padės paruošti traškias bulvių skilteles. Patikėkite: tai yra gerokai paprasčiau nei manote!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 kg bulvių
  • 1 arb. š. druskos
  • 0,5  arb. šaukštelio sodos
  • 1 valg. š. saldžiosios paprikos miltelių
  • 0,5 arb. š. maltų juodųjų pipirų
  • 1 arb. š. česnako miltelių
  • 60 ml alyvuogių aliejaus

Kaip gaminti?

Nuplaukite bulves (galite neskusti). Supjaustykite bulves stambiomis skiltelėmis.

REKLAMA

Į verdantį vandenį įberkite druskos ir sodos, sudėkite bulves. Virkite  10-11 minučių. Bulvės turi būti apvirtos, bet ne per minkštos.

REKLAMA

Soda suskaido pektiną, kuris ištraukia krakmolą. Būtent tai užtikrina, kad kepamos bulvės turės traškią plutelę.

REKLAMA

Nupilkite vandenį.

REKLAMA

Sumaišykite česnakų miltelius, paprikos prieskonius ir juoduosius pipirus (galite naudoti ir bet kokius kitus prieskonius).

REKLAMA

Prieskonius berkite į alyvuogių aliejų, išmaišykite. Šiuo mišiniu ištepkite apvirtas bulves.

REKLAMA

Kepimo skardą ištepkite sviestu, suberkite paruoštas bulves. Kepkite, kol apskrus (maždaug 30 minučių).  Praėjus 15 minučių, bulves apverskite.

Medžiaga vaizdo įraše:

REKLAMA

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].