Fermentuoti pomidorai su cukrumi. Neįprastas derliaus panaudojimas!

Marinuoti pomidorai pagal šį receptą šiek tiek skiriasi nuo įprastų, jų skonis turtingesnis ir sodresnis. Rekomenduojame pamėginti pasigaminti.

REKLAMA

Marinuoti pomidorai

Fermentuojant bet kurias daržoves naudojamos bakterijos. Net gerai nuplovus daržoves, jų paviršiuje vis tiek lieka mikroorganizmų, kurie užtikrins mums reikalingą fermentaciją.

Kad marinuotos daržovės ilgiau tarnautų, jos turi būti tinkamai laikomos. Idealu, jei tai šaltas rūsys. Jei ne, galite laikyti šaldytuve, tačiau vietos ten yra mažai. Arba viską suvalgykite iškart ir padalinkite artimiesiems.

REKLAMA

pomidorai

Jums reikės:

REKLAMA
  • 8 kg pomidorų
  • 5 l vandens
  • 350 g druskos
  • 2 aitriųjų pipirų
  • 1 krienų šaknies
  • 10 skiltelių česnako
  • 1 paprikos
  • vyšnių, krienų, aviečių, serbentų lapų
  • 5 stiklinių cukraus

Gaminimas:

Šios proporcijos tinka 10 litrų indui, todėl pirmiausia įsitikinkite, kad tokį turite. Gerai išplaukite ir nusausinkite indą.

REKLAMA

Kitas svarbus žingsnis yra pasirinkti tinkamus pomidorus. Jie neturėtų būti pernokę, per minkšti ir su išoriniais trūkumais.

Pasirinkite pomidorus ir gerai nuplaukite. Tada sudėkite juos į indą, kad nudžiūtų.

REKLAMA

Dabar pereikime prie sūrymo. Įprasta akmens druska čia veikia geriausiai. Pildami ją į vandenį, išmaišykite ir leiskite druskai ištirpti.

REKLAMA

pomidorai

Tada į 10 litrų kibiro dugną sudėkite serbentų, vyšnių, aviečių, krienų lapus, smulkintą krienų šaknį ir aitriuosius pipirus, česnako skilteles.

REKLAMA

Sudėkite daugiau nei pusę pomidorų ant žalumynų, tada pagal skonį sudėkite dar žalumynų, česnako, pipirų.

REKLAMA

Tada sudėkite likusius pomidorus. Dabar viską padenkite paskutiniu kvapiosios žalumos sluoksniu.

pomidorai

REKLAMA

Užpilkite cukrų anksčiau paruoštu sūrymu.

Kai cukrus ištirps, supilkite visą skystį į kibirą ant pomidorų ir žolelių. Uždenkite dangčiu viršuje, bet neuždarykite.

REKLAMA

Papildomos rekomendacijos

Jei iš karto padėsite kibirą į šaltą vietą, tada jie bus paruošti tik po mėnesio. Tai yra gerai, jei norite pasiruošti žiemai. Jei norite juos paragauti kuo greičiau, pomidorus palaikykite kambario temperatūroje maždaug 3 dienas.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].