Būtinai pasinaudokite šiuo „YouTube“ kanalo receptu, ruošdami agurkus žiemai.

REKLAMA

Jums nereikės cukraus, acto ir šių agurkų nereikės laikyti šaltai!

REKLAMA

Jums reikės:

  • Agurkų
  • Čili pipirų pagal skonį
  • Krapų
  • Petražolių
  • Krienų šaknų su krienų lapais
  • Česnakų
  • 10 litrų šalto vandens
  • 1 kg druskos

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Pirmiausia paruoškite 10 litrų vandens ir 1 kg druskos užpilą – jei norite sudėti mažesnį agurkų kiekį, atitinkamai naudokite 100 g druskos vienam litrui vandens.

Išmaišykite, kad druska gerai ištirptų vandenyje.

REKLAMA

Krienus ir jų lapus nuplaukite ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.

REKLAMA

Kaip ir krienus, taip pat paruoškite ir krapus.

Nuplaukite ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.

REKLAMA

Paruoškite švarius ir sausus stiklainius bei jų dangtelius.

REKLAMA

Česnaką nulupkite, atskirdami į skilteles, supjaustykite mažesniais gabalėliais ir įdėkite reikalingą kiekį ant kiekvieno stiklainio dugno.

Tada į stiklainius dėkite krienus, krapus ir čili pipirus. Galiausiai į juos tinkamai sudėkite agurkus.

REKLAMA

Dabar į kiekvieną stiklainį iki pat viršaus supilkite paruoštą užpilą, kad agurkai būtų visiškai apsemti.

REKLAMA

Lengvai uždenkite dangtelius tik tiek, kad fermentacijos metu stiklainyje galėtų išeiti dujos.

Jei jos liktų stiklainyje, anglies dioksidas išsiskirtų ir agurkai taip būtų sugadinti.

REKLAMA

Dabar stiklainius sudėkite į tinkamą vietą ir po jais padėkite padėklą, į kurį fermentacijos metu subėgs išsiskyręs skystis.

REKLAMA

Kai užpilas taps drumstas, tai bus indikacija, kad fermentacijos procesas prasidėjo.

REKLAMA

Viršuje pradės formuotis putos.

Fermentacijos dienų skaičių skaičiuokite nuo tos dienos, kai antpilas tampa drumstas ir pradeda fermentuotis, o ne nuo to laiko, kai užpylėte agurkus.

REKLAMA

Leiskite agurkams fermentuotis mažiausiai 3-5 dienas. Tai priklauso nuo fermentacijos intensyvumo.

REKLAMA

Tada ateis svarbus žingsnis, pagal kurį šis receptas skirsis nuo kitų jums žinomų.

Agurkus nupilkite po fermentacijos laikotarpio, kitaip jie bus per sūrūs.

REKLAMA

Stiklainių apačioje galite pastebėti baltų nuosėdų, kurios yra gerosios pieno rūgšties bakterijos.

Kiekvieną indą su agurkais išplaukite šaltu tekančiu vandeniu.

REKLAMA

Taip pat nuplaukite dangtelius.

REKLAMA

Turėsite daugiau vietos stiklainiuose, kuriuos galite papildyti kitų stiklainių agurkais, tad taip šiek tiek sumažinsite stiklainių skaičių.

Dabar į stiklainius sudėtus agurkus užpilkite švariu šaltu vandeniu, paspauskite juos, kad išeitų oro burbuliukai ir sandariai uždarykite dangteliais.

REKLAMA

Viskas baigta! Stiklainiai yra paruošti ilgam laikymui ir gali būti saugiai laikomi kambario temperatūroje.

REKLAMA

Gero apetito!

REKLAMA

Vaizdo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].