Vienas geriausių užkandžių prie mėsos patiekalų – džiovintos slyvos su pipirais ir česnakais. Su tuo ginčytis neįmanoma. Juk užkandis nepaprastai aštrus ir skanus. Jis puikiai dera su kepta paukštiena ir ant grotelių kepta mėsa, taip pat įvairiomis dešromis, dešrelėmis ir kitais šaltais užkandžiais.

REKLAMA

Didžiulis kiekis prieskonių, česnakų ir aitriųjų paprikų papildo džiovintų vaisių skonį, padaro jį gilesnį ir sodresnį. Taip paprastos slyvos virsta tikru delikatesu, kurį galima išdidžiai patiekti ir ant šventinio stalo.

REKLAMA

Kaip džiovintas slyvas konservuoti žiemai su pipirais ir česnakais

Svarbūs niuansai, kuriuos verta prisiminti. Pirma, slyvų veislė yra nesvarbi. Svarbu, kad vaisiai būtų prinokę ir tvirti. Kauliukas turi lengvai išsiimti. Antra, slyvas galite džiovinti tiek džiovykloje, tiek orkaitėje, tiek saulėje – priklausomai nuo orų ir galimybių.

Ingredientai

  • 1,2 kg slyvų
  • 6 skiltelės česnakų
  • 0,5 a. š. druskos
  • 200 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 0,5 a. š. raudonėlio
  • 0,25 a. š. rozmarino
  • 1 kardamono ankštis
  • 1 aitrioji paprika
  • 2 valg. š. cukraus
  • 1 stiklinė obuolių acto
  • 0,5 a. š. džiovinto baziliko
  • 0,25 a. š. kalendros
  • 1 cinamono lazdelė

Gaminimo eiga

 

REKLAMA

1. Aitriąją papriką gerai nuplaukite ir nuimkite kotelį. Supjaustykite ją plonais griežinėliais. Nulupkite česnakus. Supjaustykite griežinėliais.

2. Slyvas kruopščiai nuplaukite. Perpjaukite jas per pusę ir pašalinkite kauliukus. Padėkite vaisius perpjauta puse į viršų ant grotelių. Pabarstykite druska ir cukrumi.

REKLAMA

džiovintos slyvos

3. Slyvas džiovinkite džiovykloje 70 laipsnių temperatūroje 24 valandas. Minkštas ir lanksčias slyvas perkelkite į lėkštę.

REKLAMA

džiovintos slyvos

4. Puode pašildykite aliejų.

REKLAMA
5. Į stiklainius dėkite sluoksniais slyvų, česnakų ir aitriosios paprikos. Pabarstykite prieskonių mišiniu. Tada vėl pakaitomis dėkite vaisius ir prieskonius, užpildydami indą iki viršaus.

džiovintos slyvos

6. Pabarstykite prieskonių mišiniu. Į stiklainį įpilkite 0,5 šaukštelio druskos ir 2 valg. š. cukraus. Padalinę supilstykite obuolių sidro actą.

REKLAMA
7. Viską užpilkite karštu aliejumi (pravėsusiu, kad prieskoniai nesudegtų). Stiklainius užsukite dangteliais ir palikite apverstus, kad atvėstų. Po poros dienų, kai pilnai atvės, padėkite saugojimui vėsioje vietoje.
Iš šių ingredientų gausite pusės litro stiklainį džiovintų slyvų, kurias galima laikyti tik šaldytuve arba rūsyje. Kambario temperatūroje toks gaminys nestovės. Ar jau paruošėte džiovintas slyvas ar pomidorus žiemai? Pasidalinkite savo patirtimi.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].