Čigoniška abrikosų uogienė. Nepaprastai skanus delikatesas

Ši abrikosų uogienė bus paruošta tikrai greitai, jai nereikės kelių valandų. Mes žinome nuostabų uogienės receptą, kuriam pagaminti prireikia 15 minučių.

abrikosų uogienė

ABRIKOSŲ UOGIENĖ ŽIEMAI

Paprastai, kad uogienė būtų tiršta, turite ją ilgai virti. Jei neturite daug laiko klasikiniam metodui, rekomenduojame sukčiauti. Po 15 minučių gaunamas aromatingas tirštas džemas, kurį laiką stovint stiklainyje, iš abrikosų vaisių gaunami tikri marmeladai. Toks delikatesas džiugins jus bet kuriuo metų laiku, jį paruošti labai lengva.

Jums reikės:

  • 1 kg abrikosų
  • 1 kg cukraus
  • 3 šaukštai vandens
  • 1/3 šaukštelio citrinos rūgšties
  • 20 g agaro

Gaminimas:

Abrikosus gerai nuplaukite ir pašalinkite sėklas. Nereikia pjaustyti vaisių, šiame recepte esanti uogienė gaminama iš abrikosų pusių.

abrikosų uogienė

Paruoškite litro ar pusės litro stiklainius. Juos reikia sterilizuoti 3–5 minutes mikrobangų krosnelėje ar kitu patogiu būdu. Taip pat maždaug 3 minutes apvirkite dangtelius.

Abrikosus sudėkite į gilią keptuvę ar puodą storu dugnu. Pageidautina, kad indų paviršius būtų padengtas nelipniąja danga.

Įpilkite 3 šauktus vandens ir pastatykite keptuvę su abrikosais ant ugnies. Abrikosus virkite ant vidutinės ugnies 5 minutes, kol abrikosų sultys pradės išsiskirti. Abrikosus retkarčiais išmaišykite medine mentele.

abrikosų uogienė

Padalinkite cukrų į 3 dalis. Įberkite pirmąją dalį į abrikosus ir išmaišykite juos mentele. Kai cukrus šiek tiek išsilydo, įpilkite kitą cukraus dalį. Įmaišykite abrikosus mentele iš apačios į viršų, įpilkite trečdalį cukraus.

Sumažinkite ugnį ir palaukite, kol abrikosų uogienė pradės virti. Kai masė užvirs, įpilkite citrinos rūgšties ir virkite apie 10–12 minučių.

abrikosų uogienė

Likus kelioms minutėms iki virimo, atskieskite agarą 4 šaukštais vandens ir supilkite į uogienę.

Pašalinkite putas iš uogienės ir supilkite į sterilizuotus stiklainius. Iš šio ingredientų kiekio gaunama 1200 ml uogienės.

abrikosų uogienė

Uoginė paruošta. Palikite apverstus stiklainius, kol ji atvės, o tada sudėkite vėsioje vietoje, kol suvalgysite.

Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].