Aviečių ir bananų uogienė. Tokia skani, kad patiks visiems

Klasikinė aviečių uogienė yra tikra palaima šaltuoju metų laiku. Saldi, aromatinga ir tinka prie visko. Galite paruošti karštą gėrimą ir pyragą, valgyti su blynais ir tiesiog tepti ant duonos!

REKLAMA

Šiandien papasakosime, kaip pasigaminti mėgstamą uogienę kitaip. Jums tiesiog reikia įdėti bananų į uogienę. Uogienės skonis dėl to taps ypatingas ir primins vaisinę gumą. Iš pradžių atrodo, kad tai avietės, o paskui atsiranda bananų poskonis. Puikus derinys!

uogienė

REKLAMA

Aviečių uogienė

Avietė yra kaprizinga uoga. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad uogienę gaminti yra lengviau, nei bet ką kita, tačiau tai melas.

Geriausi virėjai aviečių uogienę gardina su žolelėmis – mėtomis, citrinžole arba baziliku. Kad nepermuštų uogų aromato, galite pridėti obuolių, kriaušių, mėlynių, bruknių, bananų. Avietės nedraugauja su braškėmis ir serbentais. Šios uogos užgoš stiprų aviečių aromatą.

REKLAMA

Bananų ir aviečių uogienė turi ilgą galiojimo laiką. Galima gaminti ją iš šaldytų uogų. Svarbu paminėti, kad bananuose yra kalio, magnio, vitamino C, geležies, jaunystės vitamino E ir žinoma, serotonino – laimės hormono. Gaminti tokį skanėstą tiesiog būtina!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 kg šviežių aviečių
  • 250 g bananų
  • 800 g cukraus
  • 1 šaukštelio citrinos rūgšties arba vienos citrinos sulčių

Jei norite paruošti uogienę iš šaldytų aviečių, uogas atitirpinkite kambario temperatūroje ir išpilkite skysčio perteklių. Jei avietės prarado aromatą, gaminimo pabaigoje įberkite vanilino ir 30 ml konjako (1 kg uogų).

uogienė

REKLAMA

Gaminimas:

Avietes sudėkite į puodą storu dugnu. Norėdami sutrinti uogas, naudokite bulvių trintuvą arba blenderį.

Bananus smulkiai supjaustykite ir suberkite prie uogų.

REKLAMA

Į uogų tyrę supilkite cukrų ir citrinos rūgštį. Gerai išmaišykite ir pastatykite puodą ant vidutinės ugnies. Retkarčiais pamaišykite, kad nepridegtų.

REKLAMA

uogienė

Uogienę užvirkite ir sumažinkite ugnį. Užvirus virkite dar 10–20 minučių, maišydami ir nugriebdami susidarančias putas. Jei norite tirštesnės uogienės, virkite 30–40 minučių arba į uogienę įpilkite pektino (12–15 g 1 kg vaisių tyrės).

REKLAMA

Nenuimdami nuo ugnies, uogienę supilkite į sausus sterilizuotus stiklainius ir užsukite. Stiklainius su uogiene apverskite aukštyn kojomis, uždenkite šilta antklode ir palikite, kol visiškai atvės. Laikykite vėsioje vietoje.

Tikimės, kad jums ir jūsų artimiesiems ši aviečių uogienė patiks. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].