Aitriosios paprikos medaus marinate. Skanios atsargos žiemai

Paruošus begalę stiklainių su agurkais, pomidorais ir uogiene žiemai, nepamirškite šeimos narių, kurie mėgsta aštriai. Mano šeimai ypač patinka aitriosios paprikos medaus marinate – tikrai nuostabus užkandis. Beje, paruošimas užtrunka tik 10 minučių.

REKLAMA

Intensyvus aštrus skonis švelniai susimaišo su saldžiu medumi, kuriame paprikos gali išstovėti tikrai ilgai. Vietoje medaus galite naudoti įprastą cukrų. Čia aprašytas receptas aitriosioms paprikoms medaus marinate, skirtas litro talpos stiklainiui. Bet aš rekomenduoju gaminti daugiau!

paprikos

REKLAMA

Jums reikės:

  • Paprikų 700 g
  • Acto 200 ml
  • Medaus 2 šaukštų

Gaminimas:

Gerai nuplaukite aitriąsias paprikas. Dabar užpilkite jas verdančiu vandeniu ir palikite 5 minutes.

REKLAMA

Perkelkite paprikas į stiklainį. Po blanšavimo daržovės taps tikrai lanksčiomis.

paprikos

REKLAMA

Supilkite actą ant pipirų. Po kelių minučių perpilkite jį į kitą indą, įpilkite į actą medaus ir išmaišykite iki vientisos masės.

REKLAMA

Dabar užpilkite paprikas medaus ir acto marinatu, ir užsukite stiklainį.

paprikos

REKLAMA
Užkandį galite laikyti šaldytuve. Mano šeima šias paprikas valgo su sriuba, o marinatą pila ant koldūnų. Taip neprarandama nei viena dalis!
Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].