Konservuoti galima ne tik mums įprastas daržoves. Išmėginkite šį receptą su baklažanais!

Sudėtis:

4 kg baklažanų

1 kg paprikos (galima ir be jos, jei nemėgstate)

5 vidutinio dydžio česnakai

didelė sauja krapų

800 ml aliejaus kepimui

Marinatui:

1 l vandens

2 šaukštai druskos

2 šaukštai cukraus

1 šaukštas acto

Paruošimas:

Baklažanus nuplaukite, nupjaustykite galus ir supjaustykite dideliais gabalėliais.

Pirmiausia perpjaukite išilgai, tada kiekvieną pusę į 2 arba 3 dalis, priklausomai nuo to, kokio dydžio baklažanas.

Apibarstykite baklažanus druska ir palikite pastovėti 20 min. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi.

Apkepkite baklažanus dideliame kiekyje aliejaus iš abiejų pusių. Tik nekepkite per ilgai, kad per daug nesuminkštėtų. Užtenka po kelias minutes kiekvienai pusei.

Nusausinkite iškeptus baklažanus, kad vėliau į stiklainius nepatektų perteklinis aliejus. Jei gaminsite ir paprikas, tada jas nuplaukite, nulupkite, išimkite sėklas ir perpjaukite išilgai.

Paprikas taip pat apkepkite keptuvėje. Nusausinkite. Sterilizuokite stiklainius.

Supjaustykite krapus, susmulkinkite česnaką peiliu. Sumaišykite juos. Stiklainio dugną šiek tiek pabarstykite česnakais su krapais ir pradėkite dėti baklažanus ir paprikomis (jei gaminsite su jomis).

Sluoksniuokite ir nespauskite stipriai. Kiekvieną sluoksnį apibarstykite krapais ir česnakais. Tada virkite marinatą ir juo užpilkite baklažanus.

Uždenkite steriliais dangteliais ir užpilkite stiklainius sterilizuoti 20 minučių nuo virimo momento.

Tada užsukite, apverskite aukštyn kojomis ir apvyniokite, kol atvės.

Skanaus!

Šaltinis

Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].