Konservuoti baklažanai: puikus užkandis visais metų laikais

Konservuoti baklažanai tikrai taps kone mėgstamiausiu jūsų užkandžiu. Geriausia tai, kad galėsite juos valgyti bet kuriuo sezonu!

REKLAMA

Ingredientai:

  • baklažanai – 2 kg
  • trinti pomidorai – 2 l
  • česnakai – 5-6 skiltelės
  • svogūnai – 700 g
  • saldžioji paprika – 1 kg
  • rūgštūs obuoliai – 2 vienetai
  • aitrioji paprika – 1 vienetas
  • druska – 2 valgomieji šaukštai
  • cukrus – 6 valgomieji šaukštai
  • augalinis aliejus – 150 ml
  • acto 9% – 8 valgomieji šaukštai.

baklažanas

REKLAMA

Gaminimas:

Baklažanus supjaustykite dideliais kubeliais arba puslankiais. Paprikas ir svogūnus supjaustykite vidutiniais gabalėliais.

REKLAMA

Pomidorų masę sudėkite į didelį puodą ir pakepkite 5–7 minutes, tada įpilkite augalinio aliejaus, sudėkite baklažanus, paprikas, svogūnus, įberkite druskos, cukraus ir viską kartu kepkite 15 minučių ant vidutinės ugnies. Nepamirškite periodiškai maišyti.

baklažanai

REKLAMA

Įdėkite susmulkintą nedidelę aitriąją papriką (tik nepamirškite pašalinti sėklų). Tuomet sudėkite mažais kubeliais supjaustytus obuolius ir susmulkintas česnako skilteles.

Įpilkite acto ir gerai išmaišykite, virkite dar 10 minučių. Sudėkite karštas daržoves į sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangtelius. Tada apverskite stiklainius aukštyn kojomis, uždenkite antklode ir palikite, kol visiškai atvės.

REKLAMA

Iš nurodyto ingredientų kiekio gausite maždaug 5 litrus daržovių konservavimui. Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].