Konservuoti abrikosai. Pasidarykite ir mėgaukitės jais visus metus

Konservuoti abrikosai patiks kiekvienam smaližiui. Jiems reikia minimalaus terminio apdorojimo, dėl kurio išsaugomi visi vitaminai. Jei viską darysite pagal receptą, skaniais abrikosais mėgausitės visus metus.

REKLAMA

Reikės:

24-30 didelių, kietų abrikosų (3 stiklainiams, kurių tūris yra 700 ml).

REKLAMA

Sirupui:

  • 1,5 puodelio cukraus;
  • 800 ml vandens;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio citrinos rūgštelės.

Gaminimas:

1. Nuplaukite ir nusausinkite abrikosus. Padalinkite juos per pusę, išimkite kauliukus ir sudėkite į sterilizuotus stiklainius.

REKLAMA

konservuoti abrikosai

2. Stiklainius su abrikosais užpilkite karštu vandeniu. Uždenkite steriliais dangčiais ir leiskite pastovėti 10 minučių.

REKLAMA

3. Paruoškite sirupą: į puodą įpilkite 800 ml vandens, įdėkite cukraus ir citrinos rūgšties (veikia kaip konservantas ir šiek tiek sumažina sirupo saldumą). Užvirkite.

REKLAMA

konservuoti abrikosai

4. Iš kiekvieno stiklainio su abrikosais nupilkite vandenį ir tuojau pat užpilkite juos karštu sirupu. Tvirtai uždėkite dangtelius.

REKLAMA

5. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis, patikrinkite, ar nebėga sirupas, apvyniokite antklode ar rankšluosčiu ir leiskite atvėsti.

REKLAMA

konservuoti abrikosai

6. Stiklainius su abrikosais laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje.

REKLAMA

Tokiu būdu padaryti konservuoti abrikosai puikiai tiks pyragams ar kitiems desertams pagardinti.

Čigoniška abrikosų uogienė. Nepaprastai skanus delikatesas

Čigoniška abrikosų uogienė. Nepaprastai skanus delikatesas

REKLAMA

Ši abrikosų uogienė bus paruošta tikrai greitai, jai nereikės kelių valandų. Mes žinome nuostabų uogienės receptą, kuriam pagaminti prireikia 15 minučių.

abrikosų uogienė

REKLAMA

ABRIKOSŲ UOGIENĖ ŽIEMAI

Paprastai, kad uogienė būtų tiršta, turite ją ilgai virti. Jei neturite daug laiko klasikiniam metodui, rekomenduojame sukčiauti. Po 15 minučių gaunamas aromatingas tirštas džemas, kurį laiką stovint stiklainyje, iš abrikosų vaisių gaunami tikri marmeladai. Toks delikatesas džiugins jus bet kuriuo metų laiku, jį paruošti labai lengva.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 kg abrikosų
  • 1 kg cukraus
  • 3 šaukštai vandens
  • 1/3 šaukštelio citrinos rūgšties
  • 20 g agaro

Gaminimas:

Abrikosus gerai nuplaukite ir pašalinkite sėklas. Nereikia pjaustyti vaisių, šiame recepte esanti uogienė gaminama iš abrikosų pusių.

abrikosų uogienė

REKLAMA

Paruoškite litro ar pusės litro stiklainius. Juos reikia sterilizuoti 3–5 minutes mikrobangų krosnelėje ar kitu patogiu būdu. Taip pat maždaug 3 minutes apvirkite dangtelius.

REKLAMA

Abrikosus sudėkite į gilią keptuvę ar puodą storu dugnu. Pageidautina, kad indų paviršius būtų padengtas nelipniąja danga.

Įpilkite 3 šauktus vandens ir pastatykite keptuvę su abrikosais ant ugnies. Abrikosus virkite ant vidutinės ugnies 5 minutes, kol abrikosų sultys pradės išsiskirti. Abrikosus retkarčiais išmaišykite medine mentele.

REKLAMA

abrikosų uogienė

Padalinkite cukrų į 3 dalis. Įberkite pirmąją dalį į abrikosus ir išmaišykite juos mentele. Kai cukrus šiek tiek išsilydo, įpilkite kitą cukraus dalį. Įmaišykite abrikosus mentele iš apačios į viršų, įpilkite trečdalį cukraus.

REKLAMA

Sumažinkite ugnį ir palaukite, kol abrikosų uogienė pradės virti. Kai masė užvirs, įpilkite citrinos rūgšties ir virkite apie 10–12 minučių.

REKLAMA

abrikosų uogienė

Likus kelioms minutėms iki virimo, atskieskite agarą 4 šaukštais vandens ir supilkite į uogienę.

REKLAMA

Pašalinkite putas iš uogienės ir supilkite į sterilizuotus stiklainius. Iš šio ingredientų kiekio gaunama 1200 ml uogienės.

REKLAMA

abrikosų uogienė

Uoginė paruošta. Palikite apverstus stiklainius, kol ji atvės, o tada sudėkite vėsioje vietoje, kol suvalgysite.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].