Kokosinis pyragas, kuris akimirksniu dingsta nuo stalo!

Gerdamas kavą turbūt kiekvienas mūsų retkarčiais pasvajoja apie gabalėlį pyrago, tačiau jį išsikepti dažniausiai tiesiog tingisi. Vis dėlto, klaidinga manyti, kad tai visada reikalauja daug pastangų – dalijamės tikrai paprasto, tačiau labai skanaus pyrago receptu. Galite neabejoti: šis pyragas nuo stalo visada dingsta pirmas!

REKLAMA

Tešlai reikės:

2 kiaušinių

REKLAMA

1 puodelio pieno

2 puodelių pusiau rupių miltų

REKLAMA

1/2 puodelio lydyto sviesto

1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

REKLAMA

1 puodelio cukraus

Pyrago viršui reikės:

REKLAMA

1/2 puodelio cukraus pudros

1/2 puodelio kokosų drožlių

REKLAMA

1 puodelio plaktos grietinėlės

Kaip gaminti?

REKLAMA

Kiaušinius išplakite su cukrumi iki standžių putų,  supilkite išlydytą sviestą ir pieną. Palengva įmaišykite išsijotus miltus ir kepimo miltelius.

REKLAMA

Kepimo formą ištepkite riebalais, pabarstykite kokosų drožlių. Supilkite tešlą ir kepkite apie 20 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Iškeptą pyragą pabarstykite kokosų drožlėmis ir cukraus pudra, užtepkite plaktos grietinėlės.

REKLAMA

Aguonų pyragas, kuriam neliks abejingų. Palepinkite namiškius!

Aguonų pyragas, kuriam neliks abejingų. Palepinkite namiškius!

REKLAMA

Nuostabus aguonų pyragas, kuriam neatsispirs nė vienas smaližius. Pyragas yra labai skanus, įdaras su vaniliniu kremu ir graikinių riešutų pabarstukai yra tiesiog nuostabūs. Tikrai rekomenduojame jį išbandyti!

pusryčiai

REKLAMA

Ingredientai:

1 puodelis = 200 ml.

  • 7 kiaušiniai – 6 tryniai, 7 kiaušinių baltymai;
  • 1,5 puodelio cukraus;
  • 6 šaukštai karšto vandens;
  • 2 puodeliai miltų;
  • 2 puodeliai nesmulkintų aguonų;
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių.

aguonų pyragas

REKLAMA

Įdarui:

  • 400 ml pieno;
  • 1 puodelis cukraus;
  • 1 pakelis vanilinio kremo;
  • 1 kiaušinio trynys;
  • 250 g sviesto.

Pyrago viršui:

REKLAMA
  • Susmulkinti riešutai;
  • 1 šaukštas sviesto;
  • 1/2 šaukštelio vanilės;
  • 2 šaukštai cukraus.

Gaminimas:

Išplakite kiaušinio baltymus.

aguonų pyragas

REKLAMA

Sumaišykite trynius su cukrumi, įpilkite vandens, sudėkite miltus, aguonų sėklas, kepimo miltelius ir galiausiai sudėkite išplaktus baltymus. Viską sumaišykite rankomis, tą darykite atsargiai iš apačios į viršų.

Kepkite ant sviestu pateptos kepimo skardos 180 laipsnių temperatūroje iki auksinės spalvos.

REKLAMA

Velykinis pyragas

Padarykite įdarą iš reikiamų ingredientų. Iš pieno, kiaušinio trynio, cukraus ir vanilinio kremo miltelių paruoškite į pudingą panašios konsistencijos mišinį. Tuomet įmaišykite sviestą – paruoštą kremą paskirstykite ant tešlos.

REKLAMA

aguonų pyragas

Galiausiai apkepkite riešutus keptuvėje su šaukštu sviesto ir cukrumi su vanile. Leiskite atvėsti ir papuoškite pabarstukais atvėsusį pyragą. Skanaus!

REKLAMA

Šis aguonų pyragas tikrai patiks visiems smaližiams!

REKLAMA

Šokoladinis pyragas su obuoliais. Greitas ir paprastas receptas!

Šokoladinis pyragas su obuoliais. Greitas ir paprastas receptas!

Jei atsibodo įprastas obuolių pyragas, išmėginkite šią variaciją. Šokoladinis pyragas su obuoliais yra nuostabaus skonio desertas, kurį paprasta pagaminti. Ilgai neužtruksite, todėl būtinai išmėginkite!

REKLAMA

Sudėtis

  • 5 kiaušiniai
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1/4 stiklinės aliejaus
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1,5 šaukštelio sodos
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 2,5 šaukšto kakavos
  • 6 obuoliai
  • cukraus pudra
  • graikiniai riešutai (neprivaloma)

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą sutepkite riebalais ir pabarstykite miltais. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais arba riekelėmis.

Sausus ingredientus (išskyrus cukrų) sudėkite į dubenį ir išmaišykite. Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite aliejų ir išmaišykite. Tada sudėkite sausus ingredientus ir vėl išmaišykite.

REKLAMA

Toliau sudėkite obuolius ir, jei naudosite, susmulkintus graikinius riešutus. Šaukštu maišykite visus ingredientus iki vienalytės masės.

Gautą tešlą supilkite į anksčiau paruoštą formą ir pašaukite į orkaitę maždaug 35 minutėms. Ar pyragas iškepęs – patikrinkite su mediniu pagaliuku. Atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.

REKLAMA

Šokoladinis pyragas su obuoliais puikiai tinka prie arbatos.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].