Savo skoniu pranoks net sultingiausią mėsą!

REKLAMA

Tinkamai iškeptas baklažanas ne tik nenusileis savo skoniu, bet ir pranoks sultingiausią mėsą. Čia nepakeičiamas paprastas karštas patiekalas: norint baklažanams suteikti išskirtinį skonį, juos pirmiausia reikia iškočioti kočėlu, tada jie taps labai švelnūs.

REKLAMA

Ingredientai:

  • 7 baklažanai,
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos,
  • 1 litras verdančio vandens,
  • 100 gramų kukurūzų miltų ir tiek pat paprastų miltų,
  • 3 kiaušiniai,
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos.

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Baklažanus sudėkite į puodą ir virkite ant stiprios ugnies 8–9 minutes. Išvirusius suberkite į gilų indą ir užpilkite šaltu vandeniu, palikite vienai minutei pastovėti, taip bus lengviau pašalinti jų žievelę. Juos šiek tiek pakočiokite kočėlu, bet taip, kad minkštimas išliktų nepakitęs, o žievelė beveik savaime atšoktų.

REKLAMA

Tada baklažaną perpjaukite išilgai, palikdami žaliąją dalį viršuje, jos nenuimdami. Paniravimui padėkite tris atskirus indus su kvietiniais miltais, plaktais kiaušiniais ir kukurūzų miltais. Dabar po vieną iš eilės pavoliokite į pagardus ir iškart kepkite karštame aliejuje, kol pagels.

REKLAMA

Vaizdo įrašo receptas:

REKLAMA

Karštus ir traškius baklažanus galite patiekti su česnakiniu padažu, tai jūsų patiekalui suteiks pikantiškumo! Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].