Tokių blynų receptas Kinijoje perduodamas iš kartos į kartą.

REKLAMA

Sudėtis:

225 g miltų

REKLAMA

150 ml verdančio vandens

1 šaukštelis sezamų aliejaus

REKLAMA

4 žaliųjų svogūnų

Gaminimas:

Miltus suberkite į dubenį. Įberkite druskos, įpilkite sezamų aliejų ir verdantį vandenį. Labai greitai užminkykite tešlą, greitai maišydami mišinį mediniu šaukštu (lazdelėmis), kol visi miltai sušlaps.

REKLAMA

Tešlą palikite atvėsti ir tada minkykite rankomis iki vientisos masės.

REKLAMA

Toliau susukite tešlą į rutulį, padėkite į dubenį ir uždenkite rankšluosčiu 20-30 minučių.

REKLAMA

Darbinį paviršių pabarstykite miltais ir iškočiokite tešlą į 2-3 mm storio stačiakampį arba kvadratą. Sutepkite augaliniu aliejumi ir pabarstykite svogūnais.

REKLAMA

Tešlą sandariai susukite į ritinį ir supjaustykite į 12 dalių.

REKLAMA

Užgnybkite kiekvieną gabalėlį iš abiejų pusių, ištiesinkite gabaliukus delnu ir susukite į ploną, maždaug 10 cm skersmens blyną.

REKLAMA

Įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies (nepagailėkite aliejaus, kad susidarytų traški pluta). Kepkite blynus iki auksinės rudos spalvos.

REKLAMA

Skanaus!

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].