Kinietiški svogūnų blyneliai: neįtikėtinai traškūs, skanūs ir kvapnūs!

Tokių blynų receptas Kinijoje perduodamas iš kartos į kartą.

Sudėtis:

225 g miltų

150 ml verdančio vandens

1 šaukštelis sezamų aliejaus

4 žaliųjų svogūnų

Gaminimas:

Miltus suberkite į dubenį. Įberkite druskos, įpilkite sezamų aliejų ir verdantį vandenį. Labai greitai užminkykite tešlą, greitai maišydami mišinį mediniu šaukštu (lazdelėmis), kol visi miltai sušlaps.

Tešlą palikite atvėsti ir tada minkykite rankomis iki vientisos masės.

Toliau susukite tešlą į rutulį, padėkite į dubenį ir uždenkite rankšluosčiu 20-30 minučių.

Darbinį paviršių pabarstykite miltais ir iškočiokite tešlą į 2-3 mm storio stačiakampį arba kvadratą. Sutepkite augaliniu aliejumi ir pabarstykite svogūnais.

Tešlą sandariai susukite į ritinį ir supjaustykite į 12 dalių.

Užgnybkite kiekvieną gabalėlį iš abiejų pusių, ištiesinkite gabaliukus delnu ir susukite į ploną, maždaug 10 cm skersmens blyną.

Įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies (nepagailėkite aliejaus, kad susidarytų traški pluta). Kepkite blynus iki auksinės rudos spalvos.

Skanaus!

Šaltinis