Kiekvienas šaukštas to vertas. Majonezas, kurį gamindavo jau 1959 metais!

Majonezo atsiradimo istoriją gaubia paslaptis. Sakoma, kad pats kardinolas Richelieu netiesiogiai pridėjo ranką prie išradimo! Tačiau tikrai žinoma, kad majonezas iš aliejaus, citrinos sulčių ir kiaušinių buvo išrastas Prancūzijoje. Ir tai praktiškai neturi nieko bendro su šiuolaikinėje parduotuvėje randamu produktu. Nebent tik senasis sovietinis majonezas, kurio paprastą receptą galite rasti visose 60-ųjų knygose.

REKLAMA

Sovietinis majonezas nukels jus į vaikystę! Visa masė yra stabili ir tanki, be jokių papildomų konservantų ir stabilizatorių. Natūralesnį majonezą salotose naudoti yra daug sveikiau, nei bet kokį augalinį aliejų. O štai teisingas receptas, pagal kurį gamindavo mūsų močiutės.

Majonezas

REKLAMA

Jums reikės:

  • Saulėgrąžų aliejaus 250 ml
  • Kiaušinių 2 vnt.
  • Garstyčių 1 šaukštelio
  • Cukraus 1 šaukštelio
  • Druskos 5 g
  • Acto 50 ml

Gaminimas:

Iš anksto išimkite produktus iš šaldytuvo, kad jie sušiltų iki kambario temperatūros.

REKLAMA

Atskirkite baltymą nuo trynių. Supilkite trynį į maišytuvo dubenį ir gerai išplakite.

Majonezas

REKLAMA

Įberkite druskos, cukraus, garstyčių, acto ir plakite, kol gausis tiršta, kreminė konsistencija. Vietoj acto galite naudoti 1,5 šaukšto citrinos sulčių.

REKLAMA
Didelis riebalų kiekis yra normalu! Tai, ką mes vadiname majonezu, Prancūzijoje ir Anglijoje net negalima laikyti majonezu. Beje, ten jie jį myli ne mažiau, nei mes. Jei vis dar nežinote, kuo naminis majonezas skiriasi nuo komercinio majonezo, laikas išbandyti šį receptą!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].