Šis receptas yra tikra Dievo dovana kiekvienam, nemėgstančiam ilgai sukiotis virtuvėje. Šį ypatingo skonio pyragą paruošite be didelių pastangų, o jo skonis sužavės net ir pačius išrankiausius!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

Tešlai:

  • 300 g miltų
  • 300 ml kefyro
  • 200 g grietinės
  • 5 kiaušinių
  • 2 arb. š. druskos
  • 20 g kepimo miltelių

Įdarui:

REKLAMA
  • 5 virtų kiaušinių
  • 150 g svogūnų laiškų
  • 20 g petražolių
  • 1 valg. š. grietinės
  • Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Taip pat reikės:

  • 1 valg. š. sezamo sėklų
  • 15 g sviesto
  • 1 arb. š. džiūvėsėlių

Kaip gaminti?

REKLAMA

Pirmiausia paruoškite įdarą. Kietai virtus kiaušinius nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Susmulkinkite svogūnų laiškus ir petražoles. Įberkite juodųjų pipirų, įdėkite grietinės. Sumaišykite visus ingredientus.

REKLAMA

Paruoškite tešlą. Į dubenį įmuškite 5 kiaušinius, supilkite grietinę ir kefyrą, įberkite druskos. Gerai išmaišykite. Berkite  išsijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišykite iki vientisos masės.

REKLAMA

Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais. Supilkite pusę tešlos, sulyginkite. Dėkite įdarą ir užpilkite likusią tešlą. Pabarstykite sezamo sėklomis.

REKLAMA

Pašaukite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 50-60 minučių.

REKLAMA

Visas gaminimo procesas vaizdo įraše:

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].