Netgi toks iš pažiūros paprastas dalykas kaip kiaušinių kepimas turi keletą niuansų. Be jokios abejonės, jei keptuvė nauja, o rankos nėra abi kairės pusės, iškepti kiaušinienę nebus jokia problema. Tačiau jei taip nėra ir jūs norite pasidalyti gražia pusryčių nuotrauka socialiniuose tinkluose, geriau tai padarykite teisingai.

REKLAMA

Nusprendėme su jumis pasidalinti paprasta vištų kiaušinių kepimo instrukcija. Keista, kad daugelis žmonių net tokį paprastą patiekalą gamina visiškai netinkamai. Tada jie pripildo burną šia nesimpatiška medžiaga, taip sugadindami savo rytą ir susigadina nuotaiką visai likusiai dienai.

REKLAMA

KIAUŠINIENĖS GAMINIMAS

Receptas

REKLAMA

Sudedamosios dalys

  • Kiaušiniai
  • Sviestas
  • Druska
  • Prieskoniai
  • Svogūnų laiškai

1 patarimas: Sviestas

REKLAMA

Labai rekomenduojame naudoti sviestą. Jis pagerina kiaušinienės skonį, be to, su juo gaminant pavyks greičiau ją iškepti. Taip pagaminsime sveikesnį patiekalą ir sutaupysime daugiau laiko. Žinoma, jei sviestas bus ypač tyras. Tie, kurie nesirūpina savo figūra, gali kepant naudoti ir taukus. Jie riebūs, bet ir labai sotūs. Tačiau taukai nėra labai sveiki.

REKLAMA

2 patarimas: Temperatūra

Be abejonės, tai ginčytinas klausimas. Tačiau, kaip turbūt žinote, pridegęs sviestas gali sugadinti visą patiekalą. Karštis neturi būti per didelis. Be to, dėl didelio karščio tikimybė sudeginti kiaušinius padidėja daug kartų. Ideali temperatūra yra 100-130 laipsnių. Įkaitus iki 150 laipsnių, net ir pats geriausias aliejus pradeda rūkti. Todėl toks kiaušinienės gaminimas pareikalaus daugiau dėmesio.

REKLAMA

3 patarimas. Kiaušinių daužimas

REKLAMA

Daugelis virėjų, ypač internete, rodo šaunius triukus, pavyzdžiui, kaip daužyti kiaušinius vienas į kitą ir taip pagaminti omletą. Tai labai nepraktiška. Visada yra tikimybė suklysti. Kiaušiniai gali pasklisti po visą virtuvę. Trynys gali prarasti formą ir negražiai išsilieti po visą keptuvę. O išsitaškęs karštas aliejus gali patekti ant jautrios virėjo odos. Nebūkite lengvabūdžiai, elkitės atsargiai ir juos daužkite šakute kuo arčiau keptuvės paviršiaus.

4 patarimas. Vienalyčiai baltymai

REKLAMA

Kuo baltymas yra arčiau trynio, tuo tirštesnė jo konsistencija. Kepamo baltymo kraštai jau gali pradėti ruduoti, o vidurys vis dar būti žalias, permatomas ir nemalonios konsistencijos. Tiesiog naudokite šakutę ir atsargiai padarykite keletą dūrių ir įpjovimų. Muškite kiaušinį į keptuvę taip, kad kiaušinio vidurys išsilietų į pagrindinę baltymo dalį. Tada patiekalas iškeps vientisai ir atrodys kaip paveikslėlyje.

5 patarimas. Patiekalo sūdymas

REKLAMA

Žinoma, į kepimo pabaigą kiaušinius reikia pasūdyti. Tačiau niekada nedėkite druskos ant trynio pagrindo. Kiaušinio trynys bus skystas ir nevienalytis. Tik pažvelkite į baltymą, juk jis neturi jokio skonio, todėl jį reikia pasūdyti. Kai kurie virėjai daro dar paprasčiau: į patį aliejų įberia druskos. Tokiu būdu kiaušinienė visa būna sūri iš apačios, o viršus lieka gražus ir nepaliestas.

REKLAMA

6 patarimas. Ar reikia naudoti dangtį

Viskas priklauso nuo gaminimo būdo. Jei siekiama, kad kiaušiniai būtų kuo minkštesni ir tolygesnės formos, dangtis tikrai bus reikalingas. Ir žinoma, jis turi būti stiklinis. Svarbiausia – nepraleisti momento, kai tryniai ims kunkuliuoti. Kiaušinio baltymą jau pradūrus, jam iškepti prireiks pusės minutės. Bet koks ilgesnis kepimo laikas turės neigiamos įtakos trynių skoniui. Kepti galima ir be dangčio ir, aišku, ant didelės ugnies bei ant taukų. Tačiau apie tai jau rašėme prieš tai.

REKLAMA

7 patarimas. Svogūnai, sūris ir viskas, ką galima dėti į kiaušinienę

REKLAMA

Papildomi ingredientai, pavyzdžiui, svogūnai ir sūris, dedami pačioje pabaigoje. Jie dedami kepant su dangčiu. Pavyzdžiui, žaliems svogūnų laiškams užtenka 40 sekundžių, kad atsiskleisti jų aromatas. Jų galima pridėti ir jau išjungus ugnį. Sūris taip pat greitai išsilydys. Pavyzdžiui, kai jau patieksite kiaušinienę. Tryniai turi būti skysti, o baltymai standūs. Štai ko mums reikia iš klasikinių keptų kiaušinių.

REKLAMA

Patikrinkite, ar visi patarimai jums tikrai patinka. Kai kurie žmonės mėgsta, kad kiaušinių apačia būtų rusva, o tryniai standūs. Tai nėra nieko blogo, bet pripažinkite, kad tai nėra tai, ką vadintume klasikiniu keptu kiaušiniu. Linkime gero apetito ir skanaus maisto. Gaminkite su mumis ir jums pavyks!

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].