Tai buvo mano močiutės mėgstamiausias receptas: niekas kitas nemokėjo taip skaniai paruošti kiaulienos.

REKLAMA

Kai ji man atskleidė šį savo slaptą receptą, supratau, kad maisto gaminimas gali būti dar paprastesnis, todėl noriu šiuo receptu pasidalinti ir su jumis.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 kg kiaulienos
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • saldžiosios paprikos miltelių
  • kalendros
  • 3-4 svogūnų
  • 2 valg. š. sojų padažo
  • 1 valg. š. augalinio aliejaus
  • 6-7 bulvių
  • čiobrelių
  • krapų
  • petražolių

Kaip gaminti?

REKLAMA

Kiaulieną supjaustykite storais griežinėliais. Pasūdykite, pabarstykite maltais juodaisiais pipirais, kalendromis ir saldžiosios paprikos milteliais.

REKLAMA

Prieskonius gerai įtrinkite į mėsą.

Supjaustytą svogūną suberkite į dubenį.

REKLAMA

Supilkite sojų padažą ir aliejų. Šaukštu išmaišykite.

REKLAMA

Dalį svogūnų suberkite ant stiklinio indo dugno, sudėkite mėsą ir užberkite likusiais svogūnais.

Uždenkite folija ir palikite marinuotis 2-8 valandas.

REKLAMA

Mėsą apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių.

REKLAMA

Svogūnus suberkite į į kepimo  indą, ir ant jų dėkite mėsą.

REKLAMA

Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 35 minutes.

Supjaustytas bulves sudėkite į didelį dubenį.

REKLAMA

Įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, čiobrelių, įpilkite aliejaus ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Bulves dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Kepkite 35 minutes 200°C temperatūroje.

REKLAMA

Sultinga mėsa patiekiama su traškiomis bulvėmis.

REKLAMA

Skanaus!

Receptas vaizdo įraše:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].