Kiaulienos kepsnelius visada ruošdavau taip pat: išmuši, pasūdai, apvolioji ir iškepi. Tačiau šiek tiek pakoregavus šią nusistovėjusią procedūrą, kepsneliai tapo neįtikėtino skonio. Verta pabandyti, tereikia dieną prieš tai paruošti ir įdėti į grietinės marinatą. Tada kitą dieną tiesiog apvolioti džiūvėsėliuose ir kepti kaip įprasta.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 8-10 gabalėlių kiaulienos pjausnių
  • Duonos džiūvėsėlių
  • Aliejaus

Marinatui:

REKLAMA
  • 1 indelio grietinės
  • 1 kiaušinio
  • 1 valgomojo šaukšto Vegetos prieskonių
  • 1-2 skiltelių smulkinto česnako
  • Maltų pipirų

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus.

Paimkite pjausnius ir sudėkite į paruoštą marinatą 10-12 valandų.

REKLAMA

Kitą dieną, prieš apvoliodami džiūvėsėliuose, bent 15 minučių prieš tai išimkite iš šaldytuvo.

REKLAMA

Tada tiesiog apvoliokite džiūvėsėliuose – po 2 kartus – ir kepkite aliejuje kaip įprastai.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

Daugiau gardžių kepsnių receptų!

REKLAMA

Sultingi prancūziško stiliaus kepsneliai

REKLAMA

Norint juos paruošti, jums reikės:

  • 4 vnt. vištienos šlaunelių be kaulų ir odos
  • 3 kiaušinių
  • 4 šaukštų grietinės
  • 4 valgomųjų šaukštų paprastų miltų
  • 3 skiltelių česnako
  • Druskos ir juodųjų pipirų
  • Šviežių petražolių ryšulėlio

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Vištieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Mėsą gerai pasūdykite ir apibarstykite pipirais.

REKLAMA

Mėsą sumaišykite su grietine, kiaušiniais, sutrintu česnaku, smulkiai supjaustytomis petražolėmis ir miltais.

Gerai išmaišykite, kad visi ingredientai susijungtų.

REKLAMA

Šaukštu į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėkite tešlą ir ant jos sudėkite mėsos gabalėlius.

Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Naudodami servetėlę nusausinkite aliejaus perteklių.

REKLAMA

Orkaitėje kepami kepsneliai su lašeliu sviesto

REKLAMA

Norint juos paruošti, jums reikės:

  • 1,2 kg vištienos krūtinėlės
  • 3 kiaušinių
  • 3 valgomųjų šaukštų miltų
  • Duonos džiūvėsėlių
  • Druskos, juodųjų pipirų, baziliko
  • 50-70 g tarkuoto parmezano sūrio
  • Žiupsnelio aitriosios paprikos
  • 1-2 arbatinių šaukštelių česnakų miltelių
  • 100 ml alyvuogių aliejaus
  • 3 šaukštų lydyto sviesto

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Supjaustykite vištienos krūtinėles (1 vištienos krūtinėlę supjaustykite į 5-6 plonus griežinėlius).

Pagardinkite druska ir pipirais, ir atidėkite į šalį.

REKLAMA

Kiaušinius sumaišykite su miltais.

Sumaišykite džiūvėsėlius su parmezano sūriu, žolelėmis ir prieskoniais.

REKLAMA

Pagardinkite druska.

REKLAMA

Vištienos gabalėlius apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apvoliokite iš pradžių plakinyje, paskui džiūvėsėliuose.

Pirštais gerai suspauskite džiūvėsėlius, kad džiūvėsėliai nenukristų.

REKLAMA

Sudėkite į likusiu aliejumi pateptą kepimo skardą ir pašaukite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.

Po 10 minučių kepimo apverskite gabalėlius ir apšlakstykite ištirpintu sviestu. Kepkite dar 10-15 minučių, kol gabalėlių paviršius taps aukso spalvos.

REKLAMA

Kiaulienos pjausniai kefyro tešloje

REKLAMA

Norint juos paruošti, jums reikės:

  • 8 didesnių kiaulienos pjausnių
  • Druskos ir pipirų
  • 3 valgomųjų šaukštų paprastų miltų
  • Aliejaus kepimui

Tešlai:

REKLAMA
  • 140 g kefyro
  • 2 didelių kiaušinių
  • Druskos ir juodųjų maltų pipirų
  • 2 skiltelių česnako
  • 3 šaukštų paprastų miltų

Gaminimo eiga:

Nuplaukite mėsą, išmuškite gabalėlius ir pagardinkite druska bei pipirais.

REKLAMA

Iš pradžių apvoliokite miltuose, o paskui tešloje (galima taip pat sumaišyti visus ingredientus ir padaryti vientisą masę). Tešlą galima pagardinti druska ir pipirais.

Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol apskrus.

REKLAMA

Kijevo kotletai ant kepimo skardos

Norint juos pagaminti, jums reikės:

REKLAMA
  • 200 g sviesto
  • Saujelės smulkiai supjaustytų petražolių
  • 4 česnako skiltelių
  • Citrinos sulčių
  • Druskos, pipirų
  • 4-5 gabalėlių šoninės
  • 4-5 vištienos krūtinėlių
  • Duonos džiūvėsėlių, miltų ir kiaušinių apvolioti
  • Aliejaus

Gaminimo eiga:

Sumaišykite minkštą sviestą su petražolėmis, smulkinta šonine, druska ir pipirais. Apšlakstykite citrinos sultimis. Įdarą suvyniokite į maistinę plėvelę, padarykite suktinuko formą ir dėkite į šaldytuvą – įdaras turi būti gerai atšaldytas (aš savo įdėjau į šaldiklį 15 min., kad įdaras tinkamai sukietėtų).

REKLAMA

Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir pagardinkite druska bei pipirais. Supjaustykite mažesniais gabalėliais.

Kiekviename mėsos gabalėlyje padarykite duobutę įdarui. Į šias duobutes sudėkite gabalėliais supjaustytą įdarą. Kad įdaras neišsilietų, sutvirtinkite dantų krapštukais.

REKLAMA

Įdarytą mėsą apvoliokite miltuose, kiaušinių plakinyje ir džiūvėsėliuose.

Iš visų pusių gabalėlius apkepkite įkaitintame aliejuje, kad džiūvėsėliai įgautų auksinį atspalvį. Tada perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.

REKLAMA

Patiekite su garnyru pagal savo skonį.

Vištienos kepsneliai tešloje

REKLAMA

Norint juos pasigaminti, jums reikės:

  • 2 vidutinio dydžio vištienos krūtinėlių
  • Druskos
  • 2 šaukštų paprastų miltų
  • Aliejaus kepimui

Tešlai:

REKLAMA
  • 2 didelių kiaušinių
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos
  • 3 skiltelių česnako
  • 4 šaukštų grietinės
  • 3 šaukštų paprastų miltų

Gaminimo eiga:

Nuplaukite vištienos krūtinėlę ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Nusausinkite popierine servetėle ir apvoliokite miltuose.

REKLAMA

Visus tešlai skirtus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės be gumulėlių. Apvoliokite visus vištienos gabalėlius ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol jie įgaus auksinę spalvą.

Aliejaus perteklių pašalinkite popierine servetėle.

REKLAMA

Patiekite su šviežiomis daržovėmis.

Traškūs kepsneliai su sūriu

REKLAMA

 

REKLAMA

Norint juos pasigaminti, jums reikės:

  • 2 vištienos kulšelių be kaulų ir odos
  • Druskos, juodųjų pipirų

Paniravimui:

REKLAMA
  • 1 kiaušinio
  • 1 valgomojo šaukšto pieno
  • 1 arbatinio šaukštelio garstyčių
  • 1 skiltelės česnako
  • Persijotų miltų
  • 0,75-1 stiklinės džiūvėsėlių
  • 80 g tarkuoto sūrio
  • 1 arbatinio šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
  • Neprivalomai – žalių prieskoninių žolelių

Gaminimo eiga:

Vištieną nuvalykite, nuplaukite ir nusausinkite kaip klasikiniams patiekalams. Pabarstykite druska ir pipirais, ir atidėkite į šalį.

REKLAMA

Paruoškite ingredientus trigubam paniravimui. Kiaušinį sumaišykite su garstyčiomis, pienu (arba grietinėle) ir česnaku. Atskirame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius su tarkuotu sūriu ir paprika. Miltus persijokite į atskirą indą.

Apvoliokite griežinėlius kaip įprasta – miltuose, kiaušinyje ir galiausiai džiūvėsėlių mišinyje.

REKLAMA

Apvoliotus kepsnelius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apšlakstykite trupučiu aliejaus arba ant mėsos uždėkite sviesto griežinėlių ir pašaukite į įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros orkaitę. Pirmąsias 15-20 minučių kepkite uždengę folija, o paskui maždaug tiek pat laiko – neuždengę. Kepimo laikas priklauso nuo mėsos dydžio ir storio bei pačios orkaitės. Gabalėlių paviršius turi būti auksinės spalvos.

Kepsneliai sūrio tešloje

REKLAMA

Norint juos paruošti, jums reikės:

REKLAMA
  • 600 g vištienos šlaunelių be kaulų ir odos
  • 100 g tepamo sūrio
  • 2 kiaušinių
  • 3 česnako skiltelių
  • Sijotų miltų
  • Džiūvėsėlių
  • Druskos ir pipirų

Gaminimo eiga:

Mėsą supjaustykite griežinėliais ir lengvai pasūdykite bei pagardinkite pipirais. Išplakite kiaušinius su tepamu sūriu ir sudėkite smulkintą česnaką.

REKLAMA

Apvoliokite mėsą iš pradžių paprastuose miltuose, po to sūrio mišinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose.

Kepkite įkaitintame aliejuje, aliejaus perteklių pašalinkite popierine servetėle.

REKLAMA

Vištienos kepsneliai su garnyru

REKLAMA

Norint juos paruošti, jums reikės:

  • 3 nuplautų ir per pusę padalytų vištienos krūtinėlės gabalėlių
  • 400 ml grietinės
  • 1 svogūno
  • 2 raudonųjų paprikų
  • 6 šoninės griežinėlių (arba trijų ilgų griežinėlių, perpjautų per pusę)
  • 6 griežinėlių kumpio
  • 1 aštriosios paprikos (neprivaloma)
  • 200 g tarkuoto sūrio
  • 2 šaukštų garstyčių
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų, raudonėlio

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Vištieną susmulkinkite, pagardinkite druska ir pipirais. Papriką supjaustykite griežinėliais, svogūną – griežinėliais.

Mėsą sudėkite ant aliejumi pateptos kepimo skardos ir aptepkite garstyčiomis.

REKLAMA

Uždėkite šoninės gabalėlį, paprikos gabalėlius, mažą aštriosios paprikos gabalėlį, svogūnus, kumpio griežinėlį ir aptepkite grietine.

Galiausiai pabarstykite tarkuotu sūriu.

REKLAMA

Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min.

Malonaus garstyčių skonio vištienos kepsneliai

REKLAMA

Norint juos paruošti, jums reikės:

  • 500 g vištienos krūtinėlės
  • 1 valgomojo šaukšto garstyčių
  • 2 kiaušinių
  • 150 ml pieno
  • 6 valgomųjų šaukštų paprastų miltų
  • 1 valgomojo šaukšto džiūvėsėlių
  • 3 šaukštų paprastų miltų
  • Druskos ir pipirų

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Mėsą supjaustykite griežinėliais, pagardinkite druska, pipirais ir įtrinkite garstyčiomis.

Kiaušinius sumaišykite su pienu, 6 šaukštais miltų ir džiūvėsėliais.

REKLAMA

Į lėkštę suberkite 3 šaukštus miltų ir apvoliokite mėsą iš pradžių miltuose, o paskui džiūvėsėlių mišinyje.

Kepkite kaip klasikinius kepsnius įkaitintame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.

REKLAMA

Mini vištienos kepsneliai orkaitėje

REKLAMA

Norint juos paruošti, jums reikės:

  • 5 vištienos pjausnių
  • 2 arbatinių šaukštelių druskos
  • 0,25 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
  • 0,25 arbatinio šaukštelio kajeno pipirų
  • 1 arbatinio šaukštelio česnakų miltelių
  • 1 arbatinio šaukštelio saldžiųjų raudonųjų paprikų miltelių
  • 2 šaukštų majonezo
  • 2 šaukštų grietinės
  • 2 šaukštų smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
  • 1 ir dar 0,5 stiklinės džiūvėsėlių
  • 2 arbatinių šaukštelių kukurūzų miltų
  • 100 ml aliejaus

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Vištieną nuplaukite ir kiekvieną gabalėlį perpjaukite skersai pusiau, tada kiekvieną pusę perpjaukite dar išilgai. Taip iš kiekvieno gabalėlio gausite po 4 gabalėlius.

Mėsą pagardinkite prieskoniais ir druska. Po to sudėkite majonezą, grietinėlę, parmezano sūrį ir viską išmaišykite. Uždenkite folija ir padėkite į šaldytuvą marinuotis 1-2 valandoms.

REKLAMA

Kepimo indą ištepkite aliejumi ir pabarstykite kukurūzų miltais.

Marinuotą vištieną apvoliokite džiūvėsėliuose, sudėkite į indą ir apšlakstykite aliejumi.

REKLAMA

Įdėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 210 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.

Velniškai skanūs kepsneliai šiek tiek aštresniame marinate

REKLAMA

Norint juos paruošti, jums reikės:

  • 5 gabalėlių kiaulienos kumpio
  • 11 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
  • 1 arbatinio šaukštelio maltų kmynų
  • 4 skiltelių česnako, išspaustų arba sutarkuotų
  • 1 šaukštelio kario miltelių
  • 4 didelių kiaušinių
  • 2 valgomųjų šaukštų mairūno
  • 1 šaukštelio aštriosios paprikos miltelių

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Mėsą supjaustykite griežinėliais. Dubenyje sumaišykite plaktus kiaušinius su kitais ingredientais ir į mišinį sudėkite mėsą. Uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą marinuotis vienai dienai.

Tuomet tiesiog apkepkite augaliniame aliejuje iš abiejų pusių, kol mėsa įgaus auksinę spalvą. Patiekite su garnyru pagal skonį.

REKLAMA

Jei mėgstate dar stipresnį česnakų skonį, kepdami papildomai įdėkite 1-2 griežinėliais supjaustytas česnako skilteles.

Kepsneliai su grietinėle ir garnyru

REKLAMA

Norint juos paruošti, jums reikės:

  • 3 vištienos krūtinėlės gabalėlių, nuplautų ir perpjautų per pusę
  • 400 ml grietinės
  • 1 svogūno
  • 2 raudonųjų paprikų
  • 6 šoninės griežinėlių (arba trijų ilgų griežinėlių, perpjautų per pusę)
  • 6 griežinėlių kumpio
  • 1 aštriosios paprikos (neprivaloma)
  • 200 g tarkuoto sūrio
  • 2 šaukštų garstyčių
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų, raudonėlio

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Vištieną susmulkinkite, pagardinkite druska ir pipirais. Papriką supjaustykite griežinėliais, svogūną – skiltelėmis.

Mėsą sudėkite ant aliejumi pateptos kepimo skardos ir aptepkite garstyčiomis. Uždėkite šoninės gabalėlį, gabalėlį paprikos, gabalėlį aštrios paprikos, svogūną, kumpio griežinėlį ir aptepkite grietine.

REKLAMA

Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Likus 15-20 min. iki kepimo pabaigos apibarstykite tarkuotu sūriu.

Česnakinis šnicelis

REKLAMA

Jums reikės:

 (4 porcijoms)

REKLAMA
  • 4 vištienos šlaunelių mėsos (be kaulų, be odos)
  • 4 česnako skiltelių
  • 1 valgomojo šaukšto augalinio aliejaus
  • Kiaulienos lašinių kepimui

Paniravimui:

  • Sijotų miltų
  • Džiūvėsėlių
  • Druskos
  • 2 kiaušinių

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Vištieną nuvalykite, nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Supjaustykite mažesniais gabalėliais – atskiromis riekelėmis.

Nulupkite česnaką, sutrinkite jį ir įtrinkite į vištieną. Apšlakstykite aliejumi ir palikite marinuotis šaldytuve kelioms valandoms – geriausia per naktį.

REKLAMA

Po nakties išimkite mėsą ir apvoliokite klasikiniame trigubame paniravime – miltuose, pasūdytame kiaušinyje bei džiūvėsėliuose. Kepkite riebaluose iš abiejų pusių, kol apskrus.

Vištienos kepsneliai su pievagrybiais

REKLAMA

Jums reikės:

  • 4 vnt. vištienos pjausnių
  • 350 g pievagrybių
  • 1 svogūno
  • 3 vnt. morkų (vidutinio dydžio)
  • 3 šaukštų majonezo arba grietinės
  • 4 riekelių sūrio
  • Druskos
  • Juodųjų maltų pipirų
  • Alyvuogių aliejaus
  • Vištienos kepsnių prieskonių

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Vištienos gabalėlius nuplaukite, pagardinkite druska ir pipirais. Morkas nuplaukite, nuvalykite ir sutarkuokite stambia tarka.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir trumpai (apie 5 min.) apkepkite morkas, po to jas užpilkite 150 ml vandens. Uždenkite keptuvę ir troškinkite, kol morkos suminkštės.

REKLAMA

Smulkiai supjaustykite svogūnus ir trumpai pakepinkite aliejuje. Į kepintus svogūnus sudėkite grybus ir trumpai troškinkite, kol grybai suminkštės.

Sumaišykite troškintus grybus ir svogūnus su morkomis, o kai mišinys atvės, įmaišykite majonezą. Viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Kepimo formą patepkite trupučiu aliejaus, sudėkite vištienos pjausnius ir ant viršaus sluoksniuokite grybų ir morkų mišinį.  Įdėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių. Prieš kepimo pabaigą ant viršaus uždėkite sūrio griežinėlius ir kepkite, kol sūris išsilydys.

Patiekite su ryžiais arba kitu garnyru pagal skonį.

REKLAMA

Vištienos kepsneliai jogurto tešloje

Norint juos paruošti, jums reikės:

REKLAMA
  • 1 kg vištienos pjausnių
  • 200 g tarkuoto sūrio
  • 200 g džiūvėsėlių
  • 150 g sviesto

Marinatui:

  • 200 g balto jogurto
  • 1 valgomo šaukšto garstyčių
  • 4 česnakų skiltelių
  • 2 kiaušinių
  • 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių
  • 1/3 arbatinio šaukštelio aitriųjų paprikų prieskonių
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite atskirais griežinėliais. Mėsą marinuokite ir padėkite į šaldytuvą bent 1 valandai (geriausia – per naktį).

Marinuotas vištienos krūtinėles apvoliokite džiūvėsėliuose, sumaišytuose su sūriu. Paniruotus vištienos gabalėlius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir ant kiekvieno gabalėlio uždėkite po gabalėlį sviesto.

REKLAMA

Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.

Sluoksniuotas kiaulienos kepsnelių apkepas

REKLAMA

Norint jį paruošti, jums reikės:

  • 1,5 kg kiaulienos

Marinatui:

REKLAMA
  • 100 ml alyvuogių aliejaus
  • 50-70 ml šviesaus alaus
  • Prieskonių
  • Citrinos sulčių – apie 1-2 valgomuosius šaukštus
  • 1 valgomojo šaukšto medaus

Garnyrui:

  • 1,5 -2 kg bulvių, supjaustytų griežinėliais
  • Prieskonių, skirtų keptoms bulvėms
  • 1 didelio raudonojo svogūno
  • 1 didelio geltonojo svogūno
  • 2 didelių pomidorų
  • 100 g šoninės
  • 1 česnako galvutės

Padažui:

REKLAMA
  • 1 indelio grietinės (apie 200 g)
  • 1 valgomojo šaukšto keturių spalvų prieskonių
  • Druskos
  • Kitų pasirinktinai: saldžiosios paprikos, aitriosios paprikos, baziliko, kitų prieskonių, žolelių…

Gaminimo eiga:

Sudėkite mėsą po plastikine plėvele ir šiek tiek išmuškite. Pagardinkite druska ir pipirais. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, alų, medų, citrinos sultis ir į šį marinatą sudėkite mėsą. Palikite marinuotis bent 2 valandoms, geriausia – per naktį.

REKLAMA

Paruoškite gilią kepimo skardą. Nuplaukite bulves, supjaustykite jas griežinėliais ir pusę jų sudėkite ant kepimo skardos dugno. Pabarstykite bulvių prieskoniais, druska arba mėgstamais prieskoniais. Ant bulvių sudėkite griežinėliais pjaustytus geltonuosius ir raudonuosius svogūnus.

Tuomet sudėkite pusę mėsos. Ant mėsos vėl dėkite bulvių sluoksnį, pagardinkite prieskoniais ir sudėkite šoninės gabalėlius bei nuluptas česnakų skilteles.

REKLAMA

Toliau dėkite likusius svogūnus ir likusius mėsos gabalėlius.

Tada kepimo skardą uždenkite folija.

REKLAMA

Įdėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 50-60 minučių.

Dubenyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus ir, praėjus šiam laikui, sudėkite ant kepsnių pomidorų griežinėlius ir aptepkite juos padažu.

REKLAMA

Dėkite atgal į orkaitę be folijos ir palikite kepti, kol įgaus auksinę spalvą.

Daugiau nieko nereikia dėti, patiekite taip, kaip yra.

REKLAMA

Kepsneliai bulvių apvalkale

Norint juos paruošti, jums reikės:

REKLAMA
  • 450 g kiaulienos sprandinės arba vištienos krūtinėlės
  • 200 g pievagrybių
  • 150 g kietojo sūrio
  • 1 svogūno
  • Druskos ir pipirų
  • Krapų arba petražolių
  • 2-4 bulvių
  • 2 kiaušinių
  • Paprastų miltų
  • Augalinio aliejaus kepimui

Gaminimo eiga:

Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir kepkite keptuvėje, kol taps auksinės spalvos. Sutarkuokite sūrį ir smulkiai supjaustykite krapus. Taip pat supjaustykite grybus. Sudėkite grybus prie svogūnų ir kepkite, kol suminkštės.

REKLAMA

Mėsą supjaustykite griežinėliais ir susmulkinkite. Svogūnų ir pievagrybių mišinį sumaišykite su sūriu ir krapais. Ant kiekvieno mėsos gabalėlio uždėkite maždaug po 1 valgomąjį šaukštą šio mišinio. Tada suvyniokite mėsą taip, kad įdaras būtų viduje.

Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius, į kitą dubenį suberkite miltus ir galiausiai pasiruoškite dubenį ir gilią lėkštę, į kurią sudėkite nuskustas tarkuotas bulves. Apvoliokite kepsnelius iš pradžių miltuose, tada kiaušiniuose ir galiausiai tarkuotose bulvėse. Rankomis prispauskite bulvių tarkį prie mėsos paviršiaus, kad susidarytų bulvių sluoksnis.

REKLAMA

Kepkite augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].