Kiaulienos išpjova tikrai taps jūsų šventinio stalo akcentu. Kepsite ją dar ne kartą ir savo šeimos švenčių metu. Išbandykite!

Kepta išpjova

Šio patiekalo tikrai neverta ruošti kiekvieną dieną. Mėsa yra gana riebi, tačiau ji idealiai tinka ant šventinio stalo.

Kiaulienos išpjova

Ši sultinga mėsa, kepta orkaitėje, ne veltui vadinama „karūna“. Mėsa susukta ratu, šonkauliais į išorę, formuojant sukuria tikrą karališką karūną.

Mėsa viduje yra užpildyta špinatų įdaru, ko mes išmokysime jus šiandien. Saldūs špinatai puikiai papildo kiaulienos mėsos skonį.

Kiaulienos išpjova

Atrodo, kad šį patiekalą labai sunku gaminti, bet tai ne tiesa! Atminkite, kad jums reikės medvilninių siūlų, kad orkaitėje kepta mėsa išliktų savo formoje nenukristų.

Jums reikės:

8 kiaulienos išpjovos su šonkauliais

Kiaulienos išpjova

1 krūva špinatų

špinatai

2 kiaušiniai

kiaušiniai

1 krūva kalendros

1 ryšelis petražolių

petražolės

2 svogūnai

svogūnas

1 šaukštelis čiobreliai

druska

druska

pipirų

pipirai

Gaminimas:

Pirmiausia reikia paimti kiaulienos išpjovą. Pašalinkite visus kaulų fragmentus, taip pat nupjaukite visus išsikišusius mėsos gabalus. Apipjaustykite visas skirtingų dydžių dalis.

Nuimkite visą mėsą iš šonkaulių galų, kad jie atrodytų tvarkingi. Dabar – svarbiausias triukas! Mėsą reikia susukti taip, kad susidarytų „karūna“. Kaulų galus suriškite, kad kepanti neišsiskirtų.

Kiaulienos išpjova

Likę mėsos gabaliukai turi būti sumalti mėsmalėje kartu su špinatais ir sumaišyti su kiaušiniais, kalendra, petražolėmis ir svogūnais. Šviežius špinatus pirmiausia 10 sekundžių reikia pamirkyti verdančiame vandenyje, o paskui – lediniame vandenyje.

Pagardinkite maltą mėsą čiobreliais, įberkite druskos ir pipirų. Su čiobrelių, druskos ir pipirų mišiniu ištrinkite „karūną“.

Kiaulienos išpjova

Kad visas šis grožis būtų tinkamai iškeptas, naudokite gilią kepimo skardą, išklotą folija.

Įdėkite „karūną“ į skardos vidurį, šonus ir kaulus apklokite folija. Ir į vidurį sudėkite įdarą

Įkaitinus orkaitę iki 200 laipsnių,  vėliau pažeminkite temperatūrą iki 170. Kepkite patiekalą 3 valandas.

Kiaulienos išpjova

Išimkite kepimo skardą iš orkaitės ir perkelkite mėsą su įdaru į šiltą indą. Kiaulienos išpjova paruošta, patiekalą geriausia patiekti su virtomis bulvėmis ir vyšniniais pomidorais.

Nustebinkite svečius tobulo skonio patiekalu!

Kiaulienos išpjova

Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].