Kiaulienos išpjova tikrai taps jūsų šventinio stalo akcentu. Kepsite ją dar ne kartą ir savo šeimos švenčių metu. Išbandykite!

REKLAMA

Kepta išpjova

Šio patiekalo tikrai neverta ruošti kiekvieną dieną. Mėsa yra gana riebi, tačiau ji idealiai tinka ant šventinio stalo.

Kiaulienos išpjova

REKLAMA

Ši sultinga mėsa, kepta orkaitėje, ne veltui vadinama „karūna“. Mėsa susukta ratu, šonkauliais į išorę, formuojant sukuria tikrą karališką karūną.

Mėsa viduje yra užpildyta špinatų įdaru, ko mes išmokysime jus šiandien. Saldūs špinatai puikiai papildo kiaulienos mėsos skonį.

REKLAMA

Kiaulienos išpjova

Atrodo, kad šį patiekalą labai sunku gaminti, bet tai ne tiesa! Atminkite, kad jums reikės medvilninių siūlų, jog orkaitėje kepama mėsa išliktų savo formoje ir nesukristų.

REKLAMA

Jums reikės:

8 kiaulienos išpjovų su šonkauliais

Kiaulienos išpjova

REKLAMA

1 krūvelės špinatų

špinatai

REKLAMA

2 kiaušinių

kiaušiniai

REKLAMA

1 krūvelės kalendros

REKLAMA

1 ryšelio petražolių

petražolės

REKLAMA

2 svogūnų

svogūnas

REKLAMA

1 šaukštelio čiobrelių

REKLAMA

druskos

druska

REKLAMA

pipirų

pipirai

REKLAMA

Gaminimas:

Pirmiausia reikia paimti kiaulienos išpjovą. Pašalinkite visus kaulų fragmentus, taip pat nupjaukite visus išsikišusius mėsos gabalus. Apipjaustykite visas skirtingų dydžių dalis.

Nuimkite visą mėsą iš šonkaulių galų, kad jie atrodytų tvarkingi. Dabar – svarbiausias triukas! Mėsą reikia susukti taip, kad susidarytų „karūna“. Kaulų galus suriškite, kad kepanti neišsiskirtų.

REKLAMA

Kiaulienos išpjova

Likę mėsos gabaliukai turi būti sumalti mėsmalėje kartu su špinatais ir sumaišyti su kiaušiniais, kalendra, petražolėmis ir svogūnais. Šviežius špinatus pirmiausia 10 sekundžių reikia pamirkyti verdančiame vandenyje, o paskui – šaltame vandenyje.

REKLAMA

Pagardinkite maltą mėsą čiobreliais, įberkite druskos ir pipirų. Su čiobrelių, druskos ir pipirų mišiniu ištrinkite „karūną“.

Kiaulienos išpjova

REKLAMA

Kad visas šis grožis būtų tinkamai iškeptas, naudokite gilią kepimo skardą, išklotą folija.

Įdėkite „karūną“ į skardos vidurį, šonus ir kaulus apklokite folija. Ir į vidurį sudėkite įdarą.

REKLAMA

Įkaitinus orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros, vėliau pažeminkite temperatūrą iki 170 laipsnių. Kepkite patiekalą 3 valandas.

Kiaulienos išpjova

REKLAMA

Išimkite kepimo skardą iš orkaitės ir perkelkite mėsą su įdaru į šiltą indą. Kiaulienos išpjova paruošta, patiekalą geriausia patiekti su virtomis bulvėmis ir vyšniniais pomidorais.

Nustebinkite svečius tobulo skonio patiekalu!

Kiaulienos išpjova

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].