Nors kotletai gali būti laikomi tiesiog klasikiniu patiekalu, tačiau dėl tam tikrų niuansų jį ne visada pavyksta tinkamai paruošti. Šis mano išbandytas receptas tiesiog pranoko lūkesčius, todėl nusprendžiau juo pasidalinti ir su jumis!

REKLAMA

Jums reikės:

Kiaulienos-jautienos faršo mišinio

REKLAMA

Svogūnų (kilogramui mėsos reikės 2 svogūnų)

Duonos (kilogramui mėsos reikės 150 g)

REKLAMA

Šiek tiek druskos ir pipirų

Arbatinio šaukštelio krakmolo

REKLAMA

Miltų

Augalinio aliejaus.

REKLAMA

Kaip gaminti?

Susmulkinkite svogūnus, pakepkite augaliniame aliejuje, kol daržovės įgaus auksinį atspalvį. Svogūnus sumalkite mėsmale, įmaišykite į faršą (taip pat galite įspausti porą skiltelių česnako). Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų, faršą gerai išmaišykite.

REKLAMA

Duoną sumalkite mėsmale, įmaišykite į faršą. Įdėkite krakmolo, išmaišykite.

REKLAMA

Formuodami kotletus viduje palikite tuščios erdvės – čia susikaups mėsos sultys.

REKLAMA

Prieš kepdami apvoliokite kotletus miltuose – tai padės sulaikyti drėgmę, todėl kotletai bus sultingesni.

Į keptuvę pilkite aliejų (jis turėtų apsemti daugiau nei pusę kotleto). Kepkite iš abiejų pusių po 3 minutes, o tuomet įdėkite į kepimo indą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 20 minučių.

REKLAMA

Kol kotletai kepa, paruoškite bulvių košę. Nuskustas bulves supjaustykite gabalėliais, suberkite į pasūdytą vandenį. Kai bulvės baigs virti, įpilkite šiek tiek karšto pieno, įdėkite gabalėlį sviesto. Sutrinkite bulves, įmaišykite šiek tiek keptų svogūnų.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].