Šios keptos bulvės tikriausiai patiks kiekvienam, mėgstančiam neįprastus garnyrus. Paruošti tokias bulves bus tikrai labai paprasta, o jų skonis maloniai nustebins.  Tokiu būdu paruoštos bulvės gali būti patiekiamos ir kaip pagrindinis patiekalas, kada nėra laiko gaminti vakarienės.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 600 g bulvių
  • ½ stiklinės alyvuogių aliejaus
  • 2 valg. š. sviesto
  • 2 česnako skiltelių
  • Petražolių
  • Raudonėlių
  • Bazilikų
  • 5-6 džiovintų arba šviežių čiobrelių šakelių
  • 1-2 arb. š. citrinos sulčių
  • Druskos
  • Maltų juodųjų pipirų

Kaip gaminti?

Nuplaukite bulves.

REKLAMA

Supjaustykite griežinėliais arba pusmėnuliais.

Sumaišykite su alyvuogių aliejumi.

REKLAMA

Į dubenį suberkite susmulkintą česnaką, suberkite smulkintas žoleles.

REKLAMA

Gerai išmaišykite.

REKLAMA

Užpilkite lydytu sviestu.

Palikite pastovėti.

REKLAMA

Suberkite ant kepimo skardos.

REKLAMA

Pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.

Kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 1 valandą (kepimo laikas priklauso nuo bulvių dydžio).

REKLAMA

Skanaus!

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].