Kepti mėsos lizdai – puikus patiekalas naudojant mėgstamiausius produktus!

Šis maltos mėsos patiekalas pranoks net mėsainius!

25 minutės orkaitėje ir šedevras paruoštas.

Receptas nesunkus, o patiekalo skonis – nuostabus!

Ingredientai:

Kiaulienos arba vištienos faršas – 1 kilogramas;

Svogūnai – 1 vienetas;

Duona arba batonas – 70 gramų;

Pienas – 100 mililitrų;

Druska, pipirai pagal skonį;

Česnakas – 2 skiltelės;

Kiaušiniai – 1 vienetas.

Įdarui:

Žalumynai – pagal skonį;

Fermentinis sūris – 200 gramų;

Kiaušiniai – 2 vienetai (virti);

Grietinė – 200 gramų.

Gaminimas:

Į mėsos faršą sudėkite susmulkintą svogūną.

Išmirkykite duoną arba batoną piene.

Tuomet ją nuspauskite ir sudėkite į faršą.

Įmuškite kiaušinį, sudėkite susmulkintus česnakus, įberkite druskos bei pipirų ir maišykite viską iki vientisos masės.

Likusį pieną galite naudoti įdarui, bet tai nebūtina.

Įdarui supjaustykite virtus kiaušinius, sutarkuokite sūrį ir sudėkite į vieną indą.

Tuomet pridėkite grietinę bei žalumynus, galite įberti ir kitų prieskonių.

Viską gerai išmaišykite.

Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi, patepkite jį aliejumi.

Tuomet iš faršo formuokite lizdelius.

Į lizdelių vidų dėkite įdarą.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.

Skanaus!

Šaltinis