Kepti kiaulienos šonkauliukai su saldžiu padažu

Kepti kiaulienos šonkauliukai su saldžiu padažu užkariaus kiekvieno mėsos mėgėjo širdį. Išsikepti gardžių šonkauliukų nėra taip sudėtinga, kaip jums gali pasirodyti. Įsitikinkite tuo pats!

REKLAMA

Sudėtis

  • 1,2 kg kiaulienos šonkauliukų
  • 100 g kečupo
  • 0,5 šaukštelio džiovinto česnako arba 3-4 skiltelės česnako
  • 4 šaukštai sojos padažo
  • 2 šaukštai rudojo cukraus
  • 0,5 citrinos sulčių
  • 0,5 šaukštelis maltos saldžios paprikos
  • 100 g obuolių tyrės
  • 0,5 šaukštelio cinamono

Paruošimas

Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus mėsą. Taip gausite padažą.

REKLAMA

Kiaulienos šonkauliukus kruopščiai išmaišykite padaže. Ir padėkite marinuotis į šaldytuvą bent pusvalandžiui. Bet geriausia pusantros valandos.

REKLAMA

Tada mėsą perkelkite į kepimo indą. Uždenkite folija ir 50 minučių pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių.

REKLAMA

Nuimkite foliją ir toliau kepkite šonkauliukus dar 30–40 minučių. Kas 10-15 minučių reikia juos iš viršaus patepti padažu, kad jis prisotintų mėsą. Kai šonkauliukai pasidengs auksine plutele, ištraukite juos iš orkaitės.

REKLAMA

Kepti kiaulienos šonkauliukai su saldžiu padažu jau paruošti!

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].