Labai skanu!

REKLAMA

Beveik visada burokėliai salotoms ar užkandžiams yra verdami, tačiau toks gaminimo variantas labai įtakoja jų skonį. Burokėliai tampa beskoniai, nes vanduo išplauna visą skonį ir sodrumą. Darykime kitaip: užuot virę, burokėlius suvyniokite į foliją ir pašaukite į orkaitę. Po šios paprastos operacijos net kasdienėse paprastose salotose jie atsiskleis visiškai kitaip.

REKLAMA

Burokėlių lupti nereikia, tiesiog gerai nuplaukite nuo jų žemes.

Šakniavaisius dedame ant tinkamo dydžio folijos gabalo ir pašlakstome nedideliu kiekiu alyvuogių aliejaus. Ant viršaus šiek tiek užberkite druskos ir cukraus – jie kepant pagerins skonį.

REKLAMA

Tvirtai suvyniojame foliją ir pašauname į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 30-35 minutėms.

REKLAMA

Rezultatas: burokėliai tampa minkšti tarsi išvirti, tačiau visiškai išlaiko visą savo pirminį skonį. Be to, jį dar sustiprinome druskos ir cukraus pagalba.

REKLAMA

Dabar keptus burokėlius galima dėti į bet kokias salotas. Net jei pasirinksite įprastą kasdienį receptą, skonis bus neatpažįstamas!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].