Kepta kiaulienos nugarinė, įdaryta džiovintomis slyvomis, yra patikrintas Kalėdų stalo receptas. Juo lengvai pradžiuginsite savo artimuosius per šventes ir ne tik!
REKLAMA
Sudėtis
- 1 kg kiaulienos nugarinės
- 50 g minkšto sviesto
- 100 g džiovintų slyvų
Marinatui
- 3 šaukštai garstyčių
- 2 šaukštai medaus
- 2 šaukštai džiovintų mairūnų
- 1 šaukštelis čiobrelių
- 2 skiltelės česnako
- 1 šaukštas druskos
- 1/2 šaukštelio pipirų
Paruošimas
Visą procesą pradėkite nuo marinato. Sumaišykite garstyčias, medų, česnaką, mairūną, čiobrelius, pipirus ir druską. Kruopščiai išmaišykite.
REKLAMA
Atskirame dubenyje sumaišykite džiovintas slyvas ir minkštą sviestą.
REKLAMA
Kiaulienos nugarinėje padarykite pjūvį ir sudėkite džiovintas slyvas į vidų.
REKLAMA
Toliau ant kiaulienos tepkite marinatą ir apvyniokite kepimo popieriumi bei aliuminio folija.
REKLAMA
Pašaukite į orkaitę 50 minučių (temperatūra 160 laipsnių).
REKLAMA
Praėjus šiam laikui, perpjaukite foliją bei popierių ir kepkite dar 10 minučių.
REKLAMA
Paruoštą kiaulieną patiekite su mėgstamais priedais.
Skanaus!
Komentarai:
Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].