Kepta antis Kalėdoms - pasakiškai gardus receptas!

Kepta antis yra vienas iš tradicinių Kalėdų laikotarpio patiekalų. Vienose šeimose jau seniai puoselėjama tradicija išsikepti tokį gardumyną per šventes. Kitose – galbūt dar ne. Tokiu atveju pats metas keptą antį išbandyti. O tam padės šis receptas!

REKLAMA

antys

Sudėtis:

antis (apie 2 kg svorio)

antis

REKLAMA

4-5 obuoliai

obuoliai

apelsinas

apelsinai

REKLAMA

100 ml sojos padažo

sojos padažas

30 g smulkiai supjaustyto imbiero

imbieras

REKLAMA

2 šaukštai skysto medaus

medus

1 šaukštas apelsino žievelės

apelsino žievelė

REKLAMA

2 šaukšteliai malto česnako

česnakas

žiupsnelis cinamono ir raudonųjų pipirų

prieskoniai

REKLAMA

apelsino skiltelės papuošimui

apelsinas

Atskirai padažui:

kepant iš anties ištekėjęs skystis ir taukai

apelsinas

apelsinas

REKLAMA

2 šaukštai medaus

medus

2 šaukšteliai krakmolo

krakmolas

REKLAMA

citrina

citrina

žiupsnelis cinamono

cinamonas

REKLAMA

Gaminimas:

Antį gerai nuplauname, pašaliname plunksnų likučius, taip pat išvalome vidų. Nepamirškite pašalinti riebalinių liaukų, esančių uodegos srityje (ypač jei nepatinka specifinis anties kvapas).

antis

REKLAMA

Dubenyje sumaišykite šviežias apelsinų sultis, sojų padažą, apelsino žievelę, medų (1 šaukštas), imbierą.

REKLAMA

Gautu marinatu įtrinkite antį iš išorės ir iš vidaus. Tada uždenkite ją plėvele ir parą laikykite šaldytuve. Periodiškai pažiūrėkite po plėvele, apverskite paukštį.

antis

REKLAMA

Nuplaukite obuolį, supjaustykite žiedais. Kepimo skardą padenkite folija, o ant viršaus sudėkite supjaustytą obuolį. Sumaišykite maltą česnaką ir raudonuosius pipirus. Mišiniu įtrinkite antį, jau išimtą iš marinato.

antis

REKLAMA

Likusius obuolius supjaustykite skiltelėmis, sumaišykite su medumi (1 šaukštu) ir cinamonu. Juos dėkite į anties vidų. Antį sutvirtinkite siūlais arba dantų krapštukais. Padėkite ją ant kepimo skardos, būtinai uždenkite folija iš viršaus.

antis

REKLAMA

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir pašaukite antį 2 valandoms (30 minučių pusei kilogramo). Likus 30 minučių iki kepimo pabaigos, išimkite antį iš orkaitės, išpilkite gautas sultis į atskirą indą. Antį vėl uždenkite folija ir pašaukite kepti.

antis

REKLAMA

Pasirūpinkite padažu. Į keptuvę storu dugnu supilkite anties riebalus, šviežias apelsinų ir citrinų sultis, medų ir cinamoną. Viską išmaišykite ir pašildykite, kol užvirs. Krakmolą praskieskite šaltu vandeniu ir supilkite į padažą.

REKLAMA

Vėl užvirkite ir virkite, kol sutirštės. Tada sudėkite apelsino minkštimą, virkite porą minučių ir nukelkite nuo ugnies. Paragaukite padažą: jis turėtų būti saldžiarūgštis. Dėl daugiau saldumo pridėkite medaus, o rūgštumo – citrinos sulčių.

citrina

REKLAMA

Išimkite paruoštą antį iš orkaitės, nuimkite foliją, ant viršaus užpilkite naujai išbėgusių sulčių. Po kepimo leiskite patiekalui pastovėti 20 minučių.

REKLAMA

Paruoštą antį padėkite ant serviravimo lėkštės, papuoškite apelsino skiltelėmis ir patiekite. Paruoškite specialų padažą atskirame skaidriame inde.

kepta antis

Kepta antis bus tikra šventinio Kalėdų stalo puošmena!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].