Kepenėlės su obuoliais ir svogūnais. Sveikas ir greitas patiekalas

Sultingos ir švelnios Berlyno stiliaus kepenėlės yra klasikinis vokiečių patiekalas, populiarus viso pasaulio restoranuose. Neįprastas svogūnų ir karamelizuotų obuoliuose derinys tikrai privers kai kuriuos žmones įsimylėti kepenėles, o kiti pagaliau išmoks jas ruošti.

REKLAMA

KEPENĖLĖS SU OBUOLIAIS IR SVOGŪNAIS

Jums reikės:

  • 400 g vištienos (jautienos) kepenėlių
  • 2 obuoliai
  • 2 svogūnai
  • 60 g sviesto
  • 100 g miltų
  • 1 šaukštelis paprikos
  • 1 šaukštelis kario
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas:

REKLAMA

Kepenėles supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kad mėsa būtų minkštesnė, galite jas šiek pamirkyti piene.Dubenyje sumaišykite miltus, papriką ir karį. Šiame mišinyje apvoliokite kepenėles.

Svogūnus nulipkite ir supjaustykite plonais žiedais. Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Įpilkite šaukštą cukraus. Apkepkite obuolius sviesto ir cukraus mišinyje iki aukso rudos spalvos.

REKLAMA

Toje pačioje keptuvėje pakepinkite svogūnus kol suminkštės. Kitoje keptuvėje apkepkite mėsą 5-6 minutes iš kiekvienos pusės. Viską sudėkite į lėkštę tokia tvarka: obuoliai, kepenėlės, svogūnai. Pašaukite visą 5-7 minutėms į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių.

Vištienos kepenėlės su obuoliais yra paruoštos. Palaukite kol šiek tiek atvės ir mėgaukitės!

REKLAMA

Kepenėlės

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].