Nereikia valyti grybų ir virti jų valandų valandas! Marinuoti kelmučiai paruošiami akimirksniu! Pagal šį receptą gali pasigaminti net ir tie, kurie dar nėra susipažinę su konservų žiemai gamyba. Paruoškite stiklainius su kvapniaisiais grybais – tai visai nesudėtinga! Jums tereikia paruošti pagrindinius komponentus ir tinkamą marinatą.

REKLAMA

Norint paragauti pikantiškų grybų, rekomenduojame pridėti juodųjų ir kvapiųjų pipirų, lauro lapų, dvi galvutes česnakų ir keletą gvazdikėlių pumpurų. Šis marinatas grybus pavers nepakartojamu užkandžiu, kurį visi namuose godžiai suvalgys.

Kaip paruošti marinuotus kelmučius žiemai

REKLAMA

Stiklainių uždarymas yra svarbus žingsnis, kurį reikia atlikti atsakingai. Nedėkite karštų grybų į šaltus indus. Dėl to stiklainiai gali sprogti. Stiklainiai taip pat turi būti karšti. Tokiu būdu nebus temperatūrų skirtumo, galinčio sukelti neigiamų pasekmių.

Sudedamosios dalys:

REKLAMA
  • Kelmučių 5 kg
  • Vanduo 2,5 l
  • Druska 4 valg. šaukštų
  • Actas 3 valg. šaukštų
  • Lauro lapai 8 vnt.
  • Gvazdikėliai 10 vnt.
  • Kvepiantieji pipirai 14 vnt.
  • Juodieji pipirai (žirneliais) 16 vnt.
  • Česnakai 2 vnt.

Gaminimo eiga

Nuplaukite kelmučius. Virkite juos 35-40 minučių.

REKLAMA

Į atskirą indą supilkite vandenį. Įdėkite lauro lapus, gvazdikėlius, pipirus ir druską.

REKLAMA

Nulupkite česnakus. Sudėkite juos į vandenį kartu su prieskoniais. Užvirinkite marinatą. Virkite dar 5 minutes.

Į puodą su verdančiu vandeniu sudėkite virtus grybus. Vėl leiskite užvirti. Nuimkite putas. Pavirkite grybus 5 minutes.

REKLAMA

Įpilkite 70% acto. Gerai išmaišykite. Grybus virkite dar 10 minučių.

REKLAMA

Sudėkite grybus į sterilizuotus karštus stiklainius, palikdami 5-7 mm tarpą iki dangtelių.

REKLAMA

Užpildykite grybus saulėgrąžų aliejumi. Sandariai uždarykite dangtelius. Palikite kambario temperatūroje, kol atvės.

Kad šis grybų užkandis atrodytų įspūdingiau, rekomenduojame rinktis maždaug tokio paties dydžio grybus. Tada grybai atrodys daug gražiau! Be to, taip jie gali tolygiai prisigerti marinato. Būtinai išsaugokite šį receptą!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].