Keletas gudrybių, kaip padaryti barščius dar skanesnius

Viena moteris iš savo vyro sužinojo, kad jos barščiai jam nėra tokie skanūs kaip kavinėje, kur jis užbėgdavo užkąsti. Moteris truputį įsižeidė, bet nusprendė šį klausimą pagvildenti išsamiau. Taip ji atrado vieną leidinį su patarimais, kurie pasiteisino. Tad sužinokime keletą gudrybių, kaip padaryti barščius dar skanesnius.

REKLAMA

Barščiams geriausia rinktis tik jautieną. Reikėtų 500 gramų 3 litrų puodui. Mėsą virti reikėtų beveik 2 valandas. Į sultinį įdėkite neluptą svogūną ir morkų. Kai tik mėsa užvirs, nugriebkite putas, pasūdykite 1 šaukštu druskos ir virkite ant silpnos ugnies praviru dangčiu.

REKLAMA

Kol verda mėsa, pasiruoškite daržoves. Reikės 2 vidutinių burokėlių, 1 vidutinės morkos, poros bulvių, kopūsto ir svogūno su česnaku. Burokėlius ir morkas supjaustykite mažais kubeliais.

REKLAMA

Daržoves apkepkite. Svogūną pakepinkite 7 minutes, kol bus rausvos spalvos, taip pat ir morkas bei burokėlius. Pridėkite šaukštą acto, kurį, jei pageidaujate, galima pakeisti citrinos sultimis. Ir 1 arbatinį šaukštelį cukraus. Dėl to burokėlių spalva nesusilpnės.

REKLAMA

Kepkite apie 30 minučių ant silpnos ugnies, neatsitraukite nė žingsnio. Čia negalima blaškytis, nes gali pridegti. Juk nenorėtumėte, kad barščiuose plaukiotų juodi burokėliai. Po 30 minučių pridėkite 2 šaukštus pomidorų pastos ir tris mažus pomidorus, kuriuos taip pat smulkiai supjaustykite, prieš tai nulupęs. Nepamirškite ir česnako.

REKLAMA

Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, į keptuvę sudėkite 300 gramų smulkiai supjaustytų kopūstų, vieną bulvę, supjaustytą juostelėmis, o antrą, sutarkuotą smulkia tarka. Ir viską galiausiai sudėkite prie beveik išvirusios mėsos.

REKLAMA

Padidinkite ugnį ir leiskite viskam užvirti. Po 10 minučių vėl sumažinkite ugnį iki minimumo. Čia svarbu, kad barščiai neužvirtų per smarkiai, leiskite jiems troškintis 15 minučių. Taip spalva bus labai ryški, prisotinta.

REKLAMA

Ir baigta! Skanių barščių!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].