Žiūrėdami į prieš keturias dienas užsilikusią varškę, tikriausiai norėtumėte iš karto pasigaminti varškės pyragėlių. Tačiau tai toli gražu ne vienintelis patiekalas, kuriam galite panaudoti šiek tiek pasenusią, bet vis dar geros kokybės produktą. Užkandžiams skirti keksiukai su varške ir žalumynais tikrai gali konkuruoti net su pusryčių sumuštiniais. Juk juos paruošti užtruksite tik 10-15 minučių!

REKLAMA

Reikės tik sumaišyti varškę, įmušti porą kiaušinių, įdėti sūrio ir prieskonius bei iškepti orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje. Iškepti mini keksiukai puikiai tiks mėgstantiems varškės užtepėles ir kitus varškės patiekalus. Tai yra, jie patiks beveik visiems! Jie iš tiesų yra universalūs: tai ir pusryčiai, ir lengvi pietūs, ir užkandis, ir švediško stalo patiekalas.

REKLAMA

Sudedamosios dalys:

  • Varškės sūris 200 g
  • Kietasis sūris 100 g
  • Žalumynai pagal skonį
  • Kiaušiniai 2 vnt.
  • Druska pagal skonį
  • Kvietiniai miltai 2 valgomieji šaukštai
  • 8 g kepimo miltelių
  • Česnakų milteliai 0,5 šaukštelio
  • Cukrus 0,5 šaukštelio
  • Saulėgrąžų aliejus 2 šaukštai

Paruošimo eiga:

REKLAMA

Pradėkite gaminti stambia tarka sutarkuodami kietąjį sūrį. Geriausia naudoti Čederio, nes jis yra malonesnio skonio.

REKLAMA

Įmuškite kiaušinius (du, jei jie maži ir vieną, jei jis didelis) ir sumaišykite viską su varškę. Dar geriau, jei mišinį suplaksite elektriniu maišytuvu. Kiaušinių ir varškės mišinį sumaišykite su sūriu, druska, pipirais, česnakų ir kepimo milteliais.

REKLAMA

Smulkiai supjaustykite prieskonines žoleles (žalius svogūnų laiškus, krapus, petražoles, kalendrą pagal skonį) ir įmaišykite į tešlą.

REKLAMA

Šaukštu sudėkite gautą masę į keksiukų formeles ir 15-20 minučių pašaukite į iki 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę, kol keksiukai truputį paruduos.

REKLAMA

Į užkandžių keksiukus galite įdėti grybų, kumpio ir mėgstamų prieskonių. Viską, kas jums patinka! Tokius keksiukus galėsite paversti gurmanišku užkandžiu, jei kietąjį sūrį pakeisite aštresniu ir aromatingesniu Dorblu sūriu – viskas priklauso nuo jūsų. Mėgaukitės puikiu skoniu su gera kompanija, ir pasidalinkite šiuo receptu su savo draugais.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].