Keksas su graikiniais riešutais: gardumynas visiems metų laikams!

Puikaus deserto, tinkančio visais metų laikais, receptas! Keksas su graikiniais riešutais sužavės kiekvieno kepinių mėgėjų širdį.

REKLAMA

Sudėtis

300 g miltų

miltai

150 g sviesto

sviestas

REKLAMA

2 kiaušiniai

kiaušiniai

180 g cukraus

cukrus

REKLAMA

50 g graikinių riešutų

graikiniai riešutai

vanilės ekstraktas (pagal skonį)

vanilės ekstraktas

REKLAMA

1 šaukštelis kepimo miltelių

Gaminimas

Susmulkinkite riešutus ir sudėkite į sausą keptuvę. Pakepinkite juos 2–3 minutes, nuolat maišydami.

REKLAMA

Dubenyje sumaišykite ištirpintą sviestą, cukrų ir vanilės ekstraktą. Į gautą masę įmuškite  kiaušinius ir plakite maišytuvu 2 minutes. Po to suberkite išsijotus miltus ir kepimo miltelius. Vėl viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Į gautą tešlą suberkite paruoštus riešutus ir išmaišykite. Kepimo formą ištepkite sviestu. Sukrėskite į ją paruoštą tešlą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki 1 val. Tada išimkite iš orkaitės, bet palikite kepimo formoje, kol atvės.

laikrodis, laikas, žadintuvas

REKLAMA

Keksas su graikiniais riešutais jau paruoštas dėti ant salo.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].