Keksas „Margutis“ - be galo paprastas, bet gardus desertas!

Keksas „Margutis“ yra be galo lengvai paruošiamas, bet dėl to ne ką mažiau skanus desertas. Būtinai išmėginkite šį receptą, jei esate neabejingas keksams.

REKLAMA

Sudėtis

  • 1 stiklinė miltų
  • 1 stiklinė aliejaus
  • 4 kiaušiniai
  • 1 stiklinė cukraus
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1 šaukštas kakavos
  • keli lašai apelsino sulčių

Gaminimas

Atskirkite baltymus ir trynius. Baltymus išplakite dideliame dubenyje ir pamažu supilkite cukrų. Maišydami sudėkite trynius, vanilinį cukrų, aliejų ir apelsinų sultis. Į gautą masę suberkite miltus su kepimo milteliais. Gerai išmaišykite.

Į kekso formą supilkite 2/3 tešlos. Į likusią tešlą suberkite kakavą ir išmaišykite. Gautą masę supilkite ant šviesios tešlos. Kepkite apie 40-45 min. 180 laipsnių temperatūroje.

REKLAMA

Lai keksas „Margutis“ pradžiugina jus ir jūsų artimuosius.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].