Kefyro tešla pyragams viršys bet kokius jūsų lūkesčius. Iš jos gaminami nuostabūs pyragai. O ir vietos pasireikšti jūsų fantazijai daug! Galite šią tešlą kaip pagrindą naudoti įvairiems savo sugalvotiems kepiniams. Sėkmės!

REKLAMA

Tešla tokia universali, kad galite kepti ne vien saldžius kepinius, bet ir pyragus su mėsa ar daržovėmis.

REKLAMA

Sudėtis:

500 ml kefyro

REKLAMA

800 g miltų

1 kiaušinis

REKLAMA

50 ml aliejaus

40 g sviesto

REKLAMA

2 šaukštai cukraus

1 šaukštelis druskos

REKLAMA

1 šaukštelis sodos

Gaminimas:

Į dubenį supilkite kefyrą, įmuškite į kiaušinį, įberkite druskos, cukraus, sodos ir išmaišykite iki vientisos masės.

REKLAMA

Palikite stovėti 5 minutes, kol mišinio paviršiuje pasirodys „burbuliukai“.

REKLAMA

Į mišinį supilkite augalinį aliejų.

REKLAMA

Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su sviestu ir ten supilkite kefyro mišinį. Dėkite tiek miltų, kiek reikės užminkyti tešlai.

REKLAMA

Dėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo. Minkykite, kol tešla bus minkšta, elastinga ir nebelips prie rankų.

REKLAMA

Kefyro tešlą palikite uždengtą 30 minučių. Ir viskas. Ji paruošta!

REKLAMA

Belieka kepti pyragus ar net picas ir kviesti šeimą prie stalo.

REKLAMA

Skanaus!

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].